birzaneaguDeși gruparea emblemă a Aradului a mai trecut prin situații grele, la limită, cea din această vară are particularitățile sale. De astăzi, 1 iulie, cea mai titrată echipă din Provincie mai contează doar pe… trei jucători. Contractele îi obligă pe George Neagu, Dacian Bîrză și Cristian Monac să se prezinte la programul echipei „textiliste”, indiferent care va fi același. În rest, înțelegerile celorlalți utiști au expirat pe 30 iunie și nici măcar una dintre ele nu au fost prelungite
E adevărat, numai lui Mărginean, Siminic, Gligor și Feussi li s-au propus cu adevărat să rămână în „alb-roșu”, însă niciunul dintre ei nu și-au putut pune semnătura pe un contract ce nu-i mulțumește, iar negocieri nu au avut cu cine să poarte. Ca să nu mai vorbim despre încrederea într-un club ce nu le-a mai plătit ultimele trei salarii. Teoretic, cei patru se pot prezenta la programul altor echipe de pe 1 iulie și, cum toți au oferte, nu este exclus ca acest lucru să se întâmple. CSMS Iași, Gloria Bistrița și FC Olt sunt grupările ce s-au „înfiipt” serios în cursa pentru cei patru ex. utiști, cu mențiunea că ultimele două formații încă nu au început pregătirile. Însă, contractele pot fi semnate fără probleme.
Adrian Falub nu poate să-și ascundă îngrijorarea de situația gravă din sânul echipei, dar nu exclude posibilitatea de a face o echipă de la 0. „De când am venit la UTA, cam în fiecare pauză competi­țională sau chiar în timpul campionatului a trebuit să integrez în echipă o grămadă de jucători noi, deci sunt obișnuit. Sigur, ar fi mare păcat să rămânem și fără jucători ca Gligor, Mărginean, Siminic sau Patrice (n.a. Feussi), dar, din păcate, la această dată, nu mai putem să-i obligăm să stea după noi. Eu le-am spus demult finanțatorilor să-i convingă să semneze prelungirile, dar nimeni nu m-a ascultat. Timpul a trecut, iar dacă nici luni sau marți nu se întâmplă nimic concret la club, cred că îi vom pierde pe toți. Iar asta e valabil și pentru mulți fotbaliști aflați pe lista noastră de achiziții din această vară. De fapt, orice zi pierdută condamnă UTA la un nou sezon de sacrificiu, ca să nu fiu și mai pesimist”, consideră fostul tehnician al „Bătrânei Doamne”, care, la rândul său, e liber de contract de pe 30 iunie.

Recomandările redacției