macutaEchipa fanion a Aradului a căzut unul dintre examenele importante ale campionatului și, la prima vedere, pare să iasă din nou din lupta pentru promovare. Ziua nefastă a „alb-roșiilor” a început cu o oră înainte de startul confruntării, cu problema neprevăzută a lui Matei, care l-a adus pe teren pe nerefăcutul Supic și pe bancă pe Adofo Godfred. Golul copilăresc încasat din corner a făcut și el parte dintr-un tablou completat de lipsa de inspirație a fotba­liștilor ofensivi ai „Bătrânei Doamne”. Degeaba arădenii au avut o posesie a balonului de 65-70%, căci Matache nu a fost cu adevărat întrebuințat, iar la singura fază la care a fost depășit la reluarea din alunecare a lui Silvășan mingea a lovit bara. UTA a lăsat la Drăgășani trei puncte imense, care – în schimb – o înscriu pe Damila pe un culoar favorabil în bătălia pentru un loc în elită. Combatantele au rămas fidele așezărilor clasice: Damila în 4-2-3-1, iar UTA în 3-4-3, doar că au existat ceva schimbări față de formulele anunțate titulare. Genunchiul la care Dan Matei face infiltrații s-a umflat la încălzire, astfel că Adrian Falub l-a trimis în luptă pe sârbul Supic, dar și pe Lazea, care l-a înlocuit la mijloc pe extracomunitarul Godfred. Dincolo, Claudiu Niculescu a surprins puțin cu ținerea pe bancă a lui Lircă, în primul „unsprezece” apărând Iordache.
Utiștii și-au arătat intențiile ofensive încă de la început, iar gazdele au acceptat tacit ușoara dominare teritorială a vizitatorilor. Însă, în afara unor pase fără adresă în careul advers sau a unor greșeli la recepția balonului, arădenii nu s-au văzut în atac. Damila a replicat doar prin șutul de la distanță al lui Bărbulescu, reținut în doi timpi de Amadio. Nimic nu prevestea deschiderea tabelei. Melcea a executat un corner de pe dreapta, iar Codin, un jucător fără talie, a înscris cu capul la colțul lung: 1-0 (min. 23). „Alb-roșii” nu au schimbat placa nici după primirea golului. Domi-narea teritorială nu s-a concretizat decât printr-o sumedenie de centrări și pase în centrul careului advers, pradă ușoară pentru fundașii oltenilor și portarul Matache. Acesta a fost scenariul până la pauză, dar și în mare parte a actului secund.
Arădenii au început ceva mai deciși repriza secundă, dar „alb-verzii” s-au grupat bine în jurul careului şi au încercat să dea lovitura pe contre. Aspectul partidei se putea schimba din minutul 56, când „Bătrâna Doamnă” a irosit cea mai importantă ocazie de egalare. Feussi a combinat cu Monac, tânărul atacant a pasat bine la 10 metri, de unde Silvășan a trimis din alunecare în bară. La următoarea fază, „textiliștii” au cerut penalty după ce Bărbulescu a atins balonul discret cu mâna în propriul careu, dar Marius Avram a lăsat jocul să continue. Cum UTA nu a împuns deloc în avanposturi, pe teren a fost trimis și Dosso, dar ivorianul a avut un singur șut ce a trecut la un metru pe lângă poartă. De abia în minutul 89, Silvășan și-a mai arătat colții cu o lovitură de cap pe spate ce a ocolit de puțin bara de la colțul lung al porții lui Matache. În final, Voinea putea da lovitura decisivă pe contraatac, când a scăpat singur, dar Amadio a reuşit să res­pingă. Minutele de prelungire l-a prins pe portarul arădenilor în careul advers, dar fără efect pe tabela de marcaj. „Alb-roșii” sunt din nou la mâna altor rezultate, dar asta numai dacă ei nu mai fac niciun pas greșit până când se trage linia.
Formații:
Damila: Matache – Samson, I. Stoica, Deaconescu, E. Stoica – L. Iordache, Bărbulescu – Ad. Popa, Melcea (Lircă ’65), Codin (B. Geantă ’69) – Negruţ (A. Voinea ’53). Antrenor: Claudiu Niculescu
UTA: Amadio – Supic, Gligor, Siminic – Feussi, Kovacevic (Dosso ’63), Lazea (Chindriş ’46), G. Neagu (Bîrză ’58) – Monac, Silvăşan, Laso. Antrenor: Adrian Falub
Arbitri: Marius Avram (București) – Gabriel Stroe (Pitești), Laszlo-Imre Bucsi (Covasna). Rezervă: Eduard Constantinescu (Craiova)
Cartonașe galbene: Voinea ’62, Deaconescu ‘90 / Monac ‘65
Observatori FRF: Corneliu Fecioru (București) și Mircea Sârbu (Hunedoara)

Recomandările redacției