Dan Cuedan anticipează o serie echilibrată

Dan Cuedan anticipează o serie echilibrată

Schița seriei a II-a din liga secundă, unde e încadrată și echipa arădeană Șoimii Pîncota, cuprinde următoarele echipe: Poli Timişoara, CSM Rîmnicu Vîlcea, Metalul Reşiţa, Gloria Bistriţa, FC Olt Slatina, FC Academica Argeş Piteşti, Olimpia Satu Mare, CS Mioveni, FC Bihor Oradea, Unirea Tărlungeni, FC Caransebeş. Tot aici se află și Corona Braşov, proaspăt retrogradată de pe prima scenă, dar în dreptul celor de sub Tîmpa e un mare semn de întrebare. Ultimele voci din jurul brașovenilor susțin că e vorba de un simplu tertip: Corona e înscrisă doar pentru a face loc altei formații, a cărei identitate nu a fost încă dezvăluită. Indiferent de numele ultimei echipe, „grosul” seriei e știut, iar Dan Cuedan, antrenorul Șoimilor Pîncota, a aruncat o privire de ansamblu asupra a ceea ce va urma.

– Putem începe discuția de la primul grup de echipe, cu Poli, Vîlcea, Reșița, Bistrița și Slatina. Timișorenii au căzut din Liga I, celelalte au jucat play-off-ul.

– Toate sunt echipe foarte bune și vor avea un cuvânt de spus și acum în lupta de la vârf. Plus, aici aș include și Academica Pitești. Clinceniul, practic, trebuia să promoveze în locul Rapidului. S-a format o echipă bună acolo, care a jucat fotbal bun.

– Urmează Satu Mare, Mioveni.

– Olimpia a primit greutate și mai mare prin jucătorii transferați în vară, mă refer la cei trei de la UTA. Au experiență, jocuri la Liga I, toți trei sunt foarte utili. Și vorbim doar de ce știm. Și Mioveni va avea un cuvânt în acest an, au un nucleu bun, care merge de ceva timp împreună. Nu întâmplător au și un antrenor ca și Niculescu, care a declarat că sunt condiții foarte bune acolo pentru performanță. La fel, au jucători cu experiență – Ayza, Dragoș Dragalina și alții.

– Încheiem cu Tărlungeni, Bihor și Caransebeș.

– Tărlungeni are deja experiența ligii a doua de campionatul trecut. Spune multe că a rezistat imediat după promovare. Caransebeș va face o figură frumoasă, sunt în căutări, vor să formeze un lot echilibrat și bun, au antrenor care știe să motiveze, își pot aduce jucători de calitate. Bihorul, toată lumea a zis că nu continuă, dar uite că nu e așa. E tradiție la Oradea, există un culpu bun de antrenori, Pelici cu Ivan, și-au atins obiectivul, sunt capabili să lucreze cu tineri care pot crește sub mâna lor. Câștigi greu punctele. Iar la Corona, nu știi ce se întâmplă, nu se știe situația lor. Să nu uităm că a fost rulaj mare de jucători, oricând poate încropi o echipă, în cazul în care chiar rămâne în Liga a II-a.

– Cum vezi eșalonul doilea?

– E interesantă pentru multă lume această divizie secundă, reprezintă o rampă pentru mulți jucători, presupune condiții mai bune de pregătire, de joc față de al treilea. Ar fi păcat să nu formăm în România o categorie B bună, care să fie un real furnizor pentru cluburile de Liga I în ceea ce privește etapele de formare a jucătorilor. Nu în ultimul rând, e importantă să se constituie o ligă secundă bună din punct de vedere managerial, mă refer la implicarea unor conducători care să-și dorească să ridice nivelul prin munca lor, prin partea financiară, materială, logistică. Să aducă toată lumea un plus de calitate, de la conducători, la antrenori și jucători. Până la urmă ăsta e scopul, să crească în valoare fotbalul, de asta cred că are nevoie toată țara.

– Despre așteptările Șoimilor?

– Noi ne pregătim cu pași mici, suntem în faza în care facem lucruri normale, nu senzaționale. Ne urmăm etapele de pregătire și ne bucurăm că am reușit să transferăm jucători care dau dovadă de caracter,. Sper să o țină tot așa. Nu se întâmplă nimic extraordinar, repet, mergem pe drumul nostru.

Recomandările redacției