cuedanÎntr-un Arad fotbalistic tot mai dominat de scandaluri, de la nivel mare la mic, Șoimii Pâncota face notă discordantă. Gruparea din Podgorie trece în liniște prin perioada de pregătire, în lot au apărut fotbaliști importanți, iar cantonamentul montan a fost „colorat” de două confruntări în compania unor divizionare secunde, Olimpia Satu Mare și SC Bacău. Antrenorul Dan Cuedan a analizat ce s-a întâmplat în ultimele săptămâni și a vorbit despre așteptările pe care alb-negrii le au de la viitorul apropiat.
– Șoimii Pâncota a încheiat o perioadă intensă, cu cantonament și două amicale tari.
– Deși n-aș fi vrut să jucăm meciuri amicale în perioada de cantonament, am respectat decizia președintelui și, până la urmă, spun că am avut parte de două teste utile, care ne-au ajutat. Mă bucur că n-am avut niciun accidentat în această perioadă, un singur impediment a apărut la Gavriș, în meciul cu Satu Mare, după un fault de joc. Dar nu e grav, în trei-patru zile se va pregăti la capacitate normală. În rest, consider că am ales bine perioada de cantonament, rămâne de văzut dacă reușim, ca și în tur, să ducem jocurile până la capăt. Sunt optimist și spun că vom reuși, n-am ars gazul de pomană în cantonament, chiar ne-am pregătit. Am putut să folosim stadionul din Mo­neasa, am avut o colaborare bună la acest capitol cu echipa de juniori a UTA-ei pregătită de domnul Pința, și cu oficialitățile din Moneasa. Și vreau să transmit felicitări domnului Gicu, bucătarul de la Tanamera, a căutat să se apropie de performanță împreună cu noi!
– Vorbim despre noile achiziții?
– Au fost aleși bine, cred eu. Lista începe cu al treilea portar, Marius Nica. Pe Raul Stanciu l-am dorit încă din vară, e puțin obosit acum, dar sper să aibă un retur bun și un play-off sau play-out bun. Gado nu are nevoie de prezentare, în ultimii 12 ani a evoluat la nivelul primelor două eșaloane și a făcut-o bine. A venit puțin nepregătit, dar îl punem pe roate. Maghici e caracter extraordinar, e fotbalist polivalent, își face treaba oriunde e nevoie de el. Pe Suciu îl cunoșteam, a mai fost la noi, am fost mulțumit de randamentul lui atunci, sper să meargă la fel. A venit și Răzvan Iovan, multă lume nu știe că el a petrecut două luni împreună cu echipa noastră în vară, imediat după cantonament. Îl apreciez mult, mi-a părut foarte rău că nu am reușit să-l facem jucătorul nostru, a avut probleme contractuale atunci cu Poli Timișoara a lui Marian Iancu. L-am folosit titular 90 de minute fundaș stânga cu Bacăul, am știut ce poate. În iarnă a participat la pregătiri cu Dinamo și a refuzat un contract cu echipa a doua.
– Spuneai mai devreme play-off sau play-out. Se pune problema presiunii?
– Nu, nu e problemă de presiune cu noi. În momentul în care ai completat lotul cu 3-4 jucători, toată lumea se așteaptă să vină și rezultatele. Trebuie să procedăm faptic, prin asta vreau să spun că nu e suficient să-i aduci, trebuie să-i și integrezi. Și la asta vom lucra acum. Sunt convins că din cei cinci jucători de câmp, minim patru vor juca. Când la un ciclu de 13 jocuri ai folosit o anumită formulă, automat trebuie să gestionăm foarte bine jocurile de verificare, ca să putem începe cu dreptul returul. Sunt convins că vor face o sinergie bună cu cei care se află deja aici, m-aș bucura să am un grupaj de 15-16 jucători care să poată intra oricând și să avem rezultate pozitive. Ei trebuie să fie conștienți, să fie sinceri, să dea totul, indiferent de câte minute joacă. Mă bazez foarte mult pe caracterul lor, sunt capabili de aceste lucruri.
– Parcursul din prima parte, campania de transferuri din această iarnă și dorințele oamenilor din și de lângă echipă indică dorința promovării. Care e punctul tău de vedere?
– Punctul meu de vedere e clar. Obiectivul stabilit a fost accederea în primii 6, calificarea în play-off. Vreau să îndeplinesc acest obiectiv întâi, matematic sau cum vrei să-i spui, apoi vine o altă etapă, vedem ce reușim în play-off. Până la promovare mai este, prefer să iau jocurile așa cum sunt. Toate la timpul lor. Fotbalul trebuie luat pe etape, de aceea și campionatul are etape. Mă bucur că toată lumea e optimistă, dar trebuie să păstrăm un echilibru. Ca antrenor, sunt respon­sabil de starea motivațională a echipei și a jucătorului. Nu avem voie să cedăm la un eventual eșec sau să ne bucurăm prea mult la un eventual succes. Am plecat greu în campionat, am pierdut primele două deplasări, am avut apoi un parcurs bun, dar am trecut prin momente grele, atât conducerea clubului, mă refer la domnul Pavel Piroș, staff-ul tehnic, eu și asistenții mei, dar și jucătorii, să nu-i uităm, ei sunt pionii esențiali. Trebuie să-i aducem în formă optimă la ora jocului.

Recomandările redacției