cuedanȘoimii Pâncota a învins dramatic Metalurgistul Cugir în etapa a III-a din play-off-ul seriei a V-a, în timp ce Național Sebiș remiza cu Baia Mare. Rezultatele le aduc la egalitate de puncte în frunte pe cele două grupări arădene amintite, care se întâlnesc azi (ora 18), în meci direct, acasă la Gheorghe Feieș!
„Locurile din clasament nu prea au importanță în asemenea jocuri. Cred că va rezulta un joc des­chis oricărui rezultat, cei care vor greși mai puțin vor lua puncte. Cu toate ambițiile inerente, jocul trebuie să se desfășoare în limi­tele sportivității, ale fair-play-ului, să predomine lucididatea, iar la sfârșit pe merite sportive, cel mai bun să își apropie punctele. Avem nevoie de noroc, n-am avut până acum, cu toate că în meciul cu Cugirul am învins în prelungiri, însă am muncit mult pentru acel succes. Sper ca și această componentă a succesului să fie cu noi. E un joc de top, pe care cred că și-l dorește fiecare antrenor sau jucător să-l dispute”, a prefațat Dan Cuedan disputa de la Sebiș.
Jucând pentru promovarea în liga secundă, cele două trăiesc cele mai importante clipe din istorie, deși în ambele cazuri e vorba de tradiție îndelungată, Sebișul a mai jucat în Liga a III-a, iar Pâncota, deși a promovat doar acum doi ani, a mai câștigat campionatul județean, doar alte interese de moment făcând să nu joace atunci în afara granițelor Aradului.
„Suntem mândri, noi, cei de la Pâncota, că am contribuit la această stare. Aveam ca obiectiv accederea în play-off, tot ce se întâmplă acum e ca o sărbătoare pentru toți – antrenori, jucători, conducători și locuitori ai orașului Pîncota. E bine și pentru că, fotbalistic, Aradul poate să continue cu una sau două echipe la nivelul Ligii a II-a din vară. E apreciabil și suntem mândri că facem parte din această perioadă a istoriei fotbalului arădean”, a punctat fostul mijlocaș, precaut, în continuare, în discuția despre promovare: „Cum am mai spus, în opinia mea favoriți la promovare sunt sebișenii, au anunțat acest lucru de la începutul campionatului. Se investește în baza sportivă, ceea ce nu e deloc de neglijat pentru o echipă de Divizia C. În al doilea rând, s-au întărit din toate punctele de vedere – conducere, staff, jucători”.

Recomandările redacției