Dan Halchin, ieri directorul Penitenciarului Arad, azi șeful tuturor penitenciarelor din România

0
557

Astăzi, directorul Penitenciarului Arad, comisarul de poliţie penitenciară, Dan Halchin a fost învestit în funcţia de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

 În urma organizării concursului în vederea ocupării postului de director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, el a fost învestit în funcţie, la sediul central al instituţiei, în prezenţa ministrului Justiţiei, Stelian-Cristian Ion, a membrilor consiliului de conducere şi a reprezentanţilor organizaţiilor sindicale reprezentative la nivelul sistemului penitenciar.

Pentru următorii patru ani, Dan Halchin va ocupa funcția  de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, în conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind statutul poliţiştilor de penitenciare, , cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în condiţiile legii, pentru un nou mandat.

 De asemenea, Dan Halchin activează în sistemul penitenciar românesc din anul 2000. Are la activ două mandate de director al Penitenciarului Arad (2006-2010 şi 2017-2021), dar şi două participări ca expert în domeniu, în cadrul a două misiuni internaţionale în Kosovo şi Libia, pentru perioade de 6, respectiv 9 luni.

Acesta a mai deţinut funcţia de adjunct al directorului general al ANP, în perioada anilor 2015-2017. Perioadă în care a coordonat, printre altele, Direcţia Siguranţa Deţinerii şi Regim Penitenciar, Direcţia Reintegrare Socială şi Direcţia Medicală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.