Zilele însorite de toamnă s-au încheiat marți. Atunci, Dan Ristin a fost înmormântat la Felnac pe o vreme rece și pe o ploaie torențială. Din bătrâni se spune că în astfel de situații, celui care pleacă dintre noi îi pare rău după viață, iar fostul președinte al VI-FE iubea viața. Își iubea soția, copiii și familia Victoria Felnac. De altfel, jucătorii i-au stat la căpătâi pe ultimul drum, i-au purtat sicriul, iar sâmbătă au ținut foarte mult să-și ia rămas bun cu o victorie la primul meci fără el pe margine. Acolo unde s-au adunat aproximativ 80 de spectatori în ciuda vremii proaste, între care și fostul tehnician al felnăcanilor, Dani Șule.

A fost prima etapă a turului, iar la Felnac sosea Beliu, care în tur și-a adjudecat punctele la masa verde și pentru că Ristin putea fi mai atent cu suspendarea lui Crișan. O greșeală ce i s-a iertat și pe care fotbaliștii în „roșu-alb” au ținut neapărat să o repare cu o revanșă. Au intrat pe teren îmbrăcați în tricouri negre cu chipul fostului președinte și un banner : „Odihnește-te în pace, Dan Ristin”.

La momentul de reculegere, în cercul de la mijlocul terenului au luat parte și rezervele și antrenorul Lucian Ciba. 1 minut apăsător, scurt, dar încărcat de multe amintiri frumoase. La fluierul arbitrului, unul dintre jucători a plecat spre centrul terenului. A fost fiul regretatului președinte, Răzvan, care joacă pentru Atletico 2005. El a atins primul mingea în aplauzele tuturor, iar în spatele porții lui Șoltesz a început să ardă o fumigenă neagră  Pe margine au curs și lacrimi. Sunt cele ale soției și fetei lui Dan Ristin. Sunt împietrite de durere și acum, dar au ținut să fie alături de a doua familie a lui Dan, care, la rândul ei, trebuie să-și continue cumva drumul. Lângă ele a rămas sprijin Ionică Malița, primarul felnăcanilor, fostul cumnat al lui Dan. El e cel care acum va trebui să decidă cui îi va încredința funcția de președinte a clubului, iar alesul va fi, probabil, Alex Sabău.

Despre meciul în sine, multe lucruri nu ar fi de spus. Felnacul s-a mobilizat exemplar, a făcut o primă repriză foarte bună, în care – practic – și-a asigurat victoria. Cert este că succesul gazdelor a fost cât se poate de meritat, iar Ristin ar fi fost fericit și mândru astăzi. Chiar pentru prestația tânărului „central”, Darius Leah, căci, se știe, Dan era foarte pretențios când venea vorba de „fluierași”.

Vă reamintim că, în urmă cu o săptămână, Dan Ristin a fost găsit mort, sub podul care leagă localitățile Pecica și Sânpetru German. Acesta și-a pierdut viața în condiții misterioase, fiind puse în discuție atât variant sinuciderii, cât și a unui suicid provocat, de persoane care i-ar fi dorit răul. Ancheta este în desfășurare.

Recomandările redacției