stuparCu doar trei puncte din 15 posibile, Arieșul Turda se clasează pe locul 9 în seria a V-a a Ligii a III-a, unul sub pretențiile clubului. Prin urmare, conducerea echipei clujene a dorit să creeze un șoc și l-a înlăturat pe antrenorul Marius Pașca, optând pentru arădeanul Dan Stupar. Acesta a fost propus de Florin Pantea, antrenorul cu portarii la Arieșul, care a mai lucrat cu fostul fundaș stânga al UTA-ei la Internațional Pitești. Un alt motiv pentru care Stupar a fost convins să preia Turda este legat de programul formației. În următoarele confruntări de pe teren propriu, „roș-albaștrii” le găzduiesc pe Național Sebiș, CS Ineu și Șoimii Pâncota, echipe pe care tehnicianul le cunoaște destul de bine, inclusiv stilul de lucru al antrenorilor săi.
Primul examen, acasă cu Sebişul
Liderul campionatului sosește pe Arieș marți, în intermediară, Stupar urmând să se revadă cu fostul său antrenor de la Gloria, Mihai Petcuț, dar și cu Ionuț Popa, cel care l-a antrenat la UTA la începutul anilor 90 și cu care a colaborat din postura de „secund” la echipa fanion a Aradului în sezonul 2009-2010. De fapt, tehnicianul a ocupat această funcție în curtea „Bătrânei Doamne” până în această vară. Deocamdată, înțelegerea dintre Dan Stupar și Turda e valabilă până în iarnă, urmând ca ea să fie prelungită dacă cele două părți sunt mulțumite de colaborare.
„Nu mi-e frică de muncă”
„Preiau o echipă aflată puțin în dificultate, mai ales prin prisma rezultatelor obținute în debutul acestui sezon, dar și a înfrângerii grele de pe teren propriu cu Cugirul . Dar nu mi-e frică de muncă, sper să ne revenim cât mai rapid, chiar începând de la meciul cu Sebișul”, ne-a mărturisit antrenorul arădean, deținător al licenței A. La finalul acestei săptămâni, Turda are parte de etapă liberă, ca urmare a retragerii din competiție a celor de la FC Maramureș.

Recomandările redacției