Dan Țapoș: „Am suflet alb-roșu, dar ultimii ani m-au învățat să fiu mai pragmatic”

0
371

taposAdrian Abrudean își dorea mult un antrenor cu portarii calificat, iar conducerea Sebișului i l-a oferit pe cel mai bine cotat la nivel de Arad. Dan Țapoș se va ocupa de Bogdan Miron, Paul Șoltesz și Cosmin Merșca, în paralel el mai activând la Atletico și Frontiera Curtici.
„Înainte de toate, l-am sunat pe domnul Meszar pentru a-l informa despre intenția mea, apoi a trebuit să mă înțeleg cu sebișenii asupra orarului de lucru. Programul nu îmi permite să mă deplasez la Sebiș decât de două ori pe săptămână, dimineața, iar la meciuri nu am obligația să mă prezint.  Am făcut deja primele antrenamente cu cei trei portari ai Naționalului, i-am găsit puțin nepregătiți, dar asta numai pentru că nu au fost obișnuiți cu munca specifică, așa cum o văd eu. Dar, totul se va regla în săptămânile ce urmează, mai ales că o să petrec câteva zile și în cantonamentul din Ungaria”, a explicat tehnicianul.
Acesta recunoaște că situația în care se găsește, aceea de a apăra interesele unei alte formații împo­triva grupării fanion a Aradului, este puțin ciudată, dar: „Viața te punte și în astfel de postură. Știe toată lumea că am suflet alb-roșu, că am mâncat atâția ani o pâine albă sau neagră la UTA, însă în ziua de astăzi trebuie să te îngrijești și de partea materială. Chiar dacă nu sunt totul în viață, banii sunt importanți. Ultimii ani m-au învățat să fiu puțin mai pragmatic, am activat și am dat totul la un club care acum nu mai există, iar într-o zi m-am trezit fără serviciu. Le mulțumesc celor care au avut și au încredere în mine, cel mai bun să câștige”.
Ineditul situației continuă și în ceea ce privește relația cu antre­norul principal al „Bătrânei Doamne”. „Am discutat telefonic și cu Roli (n.a. Nagy) când am acceptat oferta Sebișului. Am dorit să afle din gura mea, fiindcă îl consider un om deosebit, un coleg cu care am împărțit aceeași ca­meră prin cantonamente și deplasări atâția ani la UTA. Ne-am confruntat cu greutăți, am mai avut și satisfacții, e puțin ciudat să nu fim în aceeași tabără. Am simțit pe vocea lui că s-a necăjit puțin, dar suntem profesioniști și mergem înainte”, a adăugat Dan Țapoș.
La Atletico, antrenorul de 42 de ani se ocupă de toți goal-keeperii clubului, la Curtici îi va avea elevi din această iarnă pe Bak și Iacob, iar la Sebiș pe Miron, Șoltesz și Merșca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.