SONY DSCAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul directorului executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică a județului Arad, Dana Negru, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar pre­ve­derilor legale.
Conform ANI, Dana Negru se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 8 noiembrie 2010, „întrucât exercită, simultan, funcția publică de conducere de director executiv adjunct al Direcției de Sănătate Pu­blică Arad, funcția de medic primar specialitatea epidemiologie în cadrul S.C. Terapeutica S.A. și calitatea de prestator activități de consultanță în specialitatea epidemi­ologie în ca­drul S.C. Genesys Me­dical Clinic S.R.L“.
Astfel, spun cei de la ANI, Dana Negru nu a respectat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcționarii publici […] pot exercita  funcții  în alte do­menii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exer­citate ca funcționar public […] po­trivit fișei postului”.
Dana Negru a fost informată des­pre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistați sau reprezentați de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, au mai informat cei de la ANI.
(Ş.M.)

Lasă un răspuns

Recomandările redacției