SONY DSCAgenția Națională de Integritate (ANI) a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul directorului executiv adjunct al Direcției de Sănătate Publică a județului Arad, Dana Negru, ca urmare a exercitării simultane a mai multor funcții și calități, contrar pre­ve­derilor legale.
Conform ANI, Dana Negru se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 8 noiembrie 2010, „întrucât exercită, simultan, funcția publică de conducere de director executiv adjunct al Direcției de Sănătate Pu­blică Arad, funcția de medic primar specialitatea epidemiologie în cadrul S.C. Terapeutica S.A. și calitatea de prestator activități de consultanță în specialitatea epidemi­ologie în ca­drul S.C. Genesys Me­dical Clinic S.R.L“.
Astfel, spun cei de la ANI, Dana Negru nu a respectat dispozițiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Funcționarii publici […] pot exercita  funcții  în alte do­menii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuțiile exer­citate ca funcționar public […] po­trivit fișei postului”.
Dana Negru a fost informată des­pre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistați sau reprezentați de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris, au mai informat cei de la ANI.
(Ş.M.)

Recomandările redacției