Primele fonduri de la Comisia Europeană pentru Programul Operaţional pentru Pescuit ar putea fi încasate săptămâna viitoare, a anunţat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, miercuri seara.

„(Programul de pescuit, n.r.) este ca şi deblocat şi poate v-o spun pentru prima dată: cred că săptămâna viitoare încasăm primii bani de la Comisia Europeană”, a spus ministrul, la Antena 3.

Plăţile prin Programul Operaţional pentru Pescuit au fost întrerupte din 13 ianuarie 2012, din cauza unor erori şi nereguli în procesul de selecţie a proiectelor depuse, precum şi a unor deficienţe în separarea funcţiilor şi atribuţiilor din cadrul Autorităţii de Management.

România beneficiază, în actuala perioadă de programare, de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finanţarea investiţiilor în domeniul pescuitului, acvaculturii şi procesării, din care 230,714 milioane euro reprezintă asistenţa UE prin Fondul European pentru Pescuit, iar diferenţa este asigurată din bugetul naţional. (A – autor: Irinela Vişan, editor: Cristina Tatu)

 

Recomandările redacției