santanaPrimarul oraşului Sântana, Daniel Tomuţa, şi-a prezentat bilanţul după un an de mandat. Astfel, între realizările pe care acesta şi echipa sa le-au avut de când se află la conducerea oraşului se numără asfaltarea străzii Cloşca, prin care s-a urmărit pe de o parte dezvoltarea infrastructurii rutiere iar pe de altă parte dirijarea circulaţiei pentru ca maşinile de mare tonaj să nu mai treacă prin centrul oraşului. Asfaltarea stră­zilor va continua, dar numai după finalizarea lucrărilor de canalizare. „Până în vara anului viitor se vor finaliza lucrările la sistemul de canalizare al oraşului, ceea ce ne împiedică să demarăm mari lucrări de asfaltare. Până atunci, vom termina de pietruit toate drumurile de pământ şi vom asfalta doar acele drumuri pe care nu se introduce canalizarea. Sper ca oamenii să înţeleagă că lucrurile bune trebuie făcute cu înţelepciune. Nu putem asfalta azi o stradă iar mâine să o spargem pentru a introduce canalizarea”, a declarat Daniel Tomuţa.
La acest capitol, primarul a menţionat trotuarele din Caporal Alexa. „Au fost realizate de o parte şi de alta a drumului judeţean ce străbate loca­litatea. Lucrarea a fost finalizată în luna decembrie 2012. Sunt construite din beton de calitate, produs în staţia de betoane, având certificat de încercare la presiune. Lun­gi­mea trotuarelor este de trei kilo­- metri”, a mai menţionat primarul. Tot în decembrie 2012 au fost finalizate şi lucrările la hala din piaţă. Aceasta are o suprafaţă acoperită de 780 de metri pătraţi şi a fost realizată din panouri tip sandwich.
Administraţia locală s-a preocupat şi de datoria oraşului, realizând economii prin plata anticipată a unei mari sume de bani. „Faptul că, la un moment dat, dezvoltarea oraşului s-a produs din împrumuturi constituie o mare problemă. Creditul luat în anul 2007, valabil până în februarie 2026, are o valoare actuală de 8.775.028 de lei. Datorită faptului că în decembrie 2012 am virat anticipat suma de 2.500.000 de lei, care acoperă ratele şi dobânda pentru 3 ani, am realizat o economie de 326.700 de lei. Valoarea creditului rămas este de 5.764.000 de lei, ratele lunare fiind de 43.000 de lei. Dobânda a scăzut de la 38.000 de lei la 26.000 de lei”, a conchis primarul.

Recomandările redacției