dodeanDe şase ori la rând cea mai bună sportivă a Aradului, Daniela Dodean nu avea cum să nu reacţioneze după tratamentul de care a avut parte la Gala Sportului Arădean. Jucătoarea CSM-ului a fost poziţionată doar pe locul 7, deşi în acest an a fost singura senioară medaliată europeană la un sport olimpic: „Mi se pare o nedreptate ceea ce s-a întâmplat la această gală. Un regulament ca acesta, pe toate ramurile sportive, ar trebui făcut de specialişti calificaţi pe fiecare categorie, de la cadeţi până la seniori. Ca să dau un exemplu, Puşa Mihalache nu poate lua decât o medalie la un concurs, dar în schimb se punctează recordurile, deci fiecare sport are probe diferite. Trebuie ca să pună cineva toate lucrurile în ba­lanţă”, spune Daniela Dodean, pentru care ediţia din acest an are şi alte elemente de „Dosarele X”:
„Nu trebuie să sufere şi ceilalţi din club”
„Nu pot să cred că CSM Arad nu a fost clubul anului, cu peste 20 de medalii internaţionale! Dacă există o explicaţie aş vrea să o aud. De asemenea, nu înţeleg de ce Cristi, fratele meu, nu a fost cel mai bun antrenor în 2012, cu locurile 1 şi 3 la gală şi de ce domnul Bitang nu a fost cel mai bun manager în acest an, având aceste performanţe. Dacă eu am fost dată la o parte, nu trebuie să sufere şi ceilalţi din club”, ne-a declarat Daniela Dodean, care avea să fie acuzată şi de faptul că nu a venit să îşi ridice premiul, deşi echipa sa pregătea meci decisiv de calificare, în semifinalele Ligii Campionilor, disputat pe 20 decembrie:
Absentă la premieri din cauza Ligii Campionilor
„Am fost acuzată că nu m-am prezentat la toate premierile pentru că nu am făcut rezultate anul acesta. Este total fals, ce nu s-a menţionat a fost exact motivul absenţei mele, şi anume acela că echipa mea urma să joace meci pentru intrarea în semifinalele Champions League”, mai spune Dana, care crede că şi colega sa, talerista Lucia Mihalache a fost nedreptăţită anul trecut, la premieri: „Ea, cu locul 12 la Jocurile Olimpice, nu a intrat nici măcar în primii 10 la Gala Sportului, sunt alături de ea şi cred că a fost nedreptăţită. Să nu se uite că la ultimele două ediţii ale Jocurilor Olimpice am reprezentat, atât eu cât şi ea, Aradul.”
„Vreau să arăt ce pot în 2014”
echipaPerformera ultimului deceniu în Arad vrea să lase totul în urmă şi să privească spre viitor, pentru un 2014 în care are ambiţia de a reveni din nou în cea mai bună formă: „Încă mă recuperez după o operaţie destul de complicată. Accept acest an aşa cum a fost el, iar cei care mă cunosc ştiu cât de bine am jucat. În finala Campionatului European singurul punct a fost adus de mine, şi încă nu sunt 100%. Vreau ca în 2014 să fiu aptă total şi să arăt ce pot, în februarie voi participa la Top 12 Europa, în Elveţia. Anul viitor o să joc la mai multe openuri, care mă vor ajuta să cresc şi în clasamentul mondial.”
La o singură minge de careul de aşi!
Revenind la Liga Campionilor, echipa Danei, SVS Strock din Austria, a pierdut dramatic ultimul meci din grupă, 2-3 în Germania, cu fosta deţinătoare a trofeului, TTC Eastside Berlin. Fără Dodean, care nu a fost forţată în condiţiile în care a resimţit dureri la genunchi, vicecampioana Austriei a a avut minge de meci, dar campioana europeană Li Fen avea să piardă decisivul cu maghiara Giorgina Pota. Strock a făcut oricum o figură foarte bună în acest sezon, terminând pe locul 3 în grupa A, cu 9 puncte, la o singură lungime în spatele primelor două clasate, Fenerbahce şi Berlin.
Deplânge dispariţia unei campioane
„Din nefericire, genunchiul mă ţine puţin în urmă, am avut 3 pro­bleme majore şi am jucat mult după operaţie. Dar am un doctor formidabil, în primii 5 chirurgi din Viena, sunt relaxată în privinţa asta. Am puterea să revin şi să fiu încă 6 ani de acum încolo numărul 1!”, conchide Daniela Dodean, care nu uită nici de fosta sa colegă, Valeria Borza, care s-a stins fulgerător în Franţa, la doar 29 de ani, în urma unei meningite bacteriene. „RIP Valeria Borza. Vei rămâne întotdeauna frumoasă şi bucuroasă în mintea noastră!”, a scris pe facebook Daniela Dodean.

Recomandările redacției