dodeanCampionatele Europene de tenis de masă, întrecere rezervată seniorilor, debutează astăzi la Schwechat, în Austria. Printre favorite se numără şi arădeanca Daniela Dodean, cu ambiţii foarte mari pentru acest concurs. Superbul complex sportiv Multiversum de lângă Viena, gazdă a evenimentului, este locaţia unde echipa Danei, SVS Strock, îşi desfăşoară antrenamentele şi meciurile oficiale, astfel că jucătoarea legitimată la CSM Arad porneşte cu un important avantaj. Nu doar din acest motiv, Dana râvneşte la aurul european în toate cele trei probe: simplu, dublu şi echipe.
Râvneşte la aur în toate cele trei probe
Cele mai mari şanse se întrevăd la dublu, în pereche cu Eliza Samara (locul 4 european la simplu), “tricolorele” cucerind aurul în 2009 şi 2012, dar România este cotată printre favorite şi la echipe. Drumul fetelor va începe încă de astăzi, când vor înfrunta în optimi Ucraina, pentru ca în sferturi să le aştepte Ungaria. Proba pe echipe se încheie luni, când sunt programate finalele, pentru ca de marţi să înceapă celelalte două probe. Marele obiectiv al Danei, locul 13 european, este titlul la simplu, probă unde cel mai bun rezultat al său este locul cinci, ocupat chiar anul trecut, în Danemarca.
Adrian Dodean îşi secondează sora
CSM Arad îl mai are la Europene şi pe fratele Danei, Adrian Dodean, locul 166 european. La masculin, România va juca în grupa 13-24, cu câştigătoarea dintre Anglia şi Turcia. România va mai fi reprezentată la feminin de Iulia Necula, Camelia Postoacă, Bernadette Szocs şi Cristina Hirici, iar la masculin de Adrian Crişan, Constantin Cioti, Andrei Filimon, Ovidiu Ionescu şi Hunor Szocs.

Recomandările redacției