danaSezonul de tenis de masă începe să îşi intre în drepturi pe plan european. Daniela Dodean debutează în acest an în cadrul concursului „DHS Europe Cup” de la Lausanne (echivalent a Top 12 Europa), programat de vineri până duminică. Primii trei clasaţi, atât la masculin cât şi la feminin, se vor ca­lifica la Cupa Mondială. Printre concurente se numără şi arădeanca Daniela Dodean (locul 46 în lume), a 8-a favorită, în timp ce colega sa de dublu şi naţională, Eliza Samara (locul 28 mondial), este cotată cu şansa a 5-a. La masculin, România va fi reprezentată de Adrian Crişan (locul 27 mondial), creditat cu a 5-a şansă.
A opta şansă la „DHS Europe Cup”
„Sunt foarte fericită să mă întorc la Lausanne. Am jucat 12 Topuri în cariera mea, dar niciodată în acest format, aştept cu nerăbdare această nouă provocare. Fanii să aibă încredere în mine, voi face totul pentru a nu-i dezamăgi”, a spus printre altele Daniela Dodean, într-un interviu acordat site-ului oficial al competiţiei din Elveţia.
Se vor forma patru grupe a câte trei jucătoare fiecare, primele două clasate urmând să se califice în sferturile de finală.
Un nou sistem competiţional
În grupe se va juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar începând cu jocurile eliminatorii se va trece la sistemul „4 din 7”. Alături de Dodean şi Samara, la Lausanne vor mai fi prezente Margaryta Pesotska (Ucraina), Li Jiao (Olanda), Viktoria Pavlovich (Belarus), Hu Melek (Turcia), Liu Jia (Austria), Wu Jiaduo (Germania), Iveta Vacenovska (Cehia), Petrissa Solja (Germania), Matilda Ekholm (Suedia) şi Rachel Moret (Elveţia).

Recomandările redacției