Aseară a avut loc la Palatul Sporturilor din Saint-Quentin, partida dintre TT Saint Quentin și Linz AG, contând pentru faza grupelor Ligii Campionilor la tenis de masă feminin. Echipa gazdă, la care evoluează Daniela Dodean-Monteiro, a reușit o extraordinară victorie cu 3-0, în condițiile în care adversarul este considerat ca fiind una dintre cele mai bune echipe europene, fiind multiplă câștigătoare a competiției.

Cel mai palpitant meci al serii a fost cel de-al doilea, care le-a adus față în față pe Daniela Dodean și austriaca de origine moldoveană, Sofia Polcanova. Daniela a început tare meciul, conducând cu 7-2 și 9-4, însă adversara a recuperat și s-a ajuns la 10-10. Jucătoarea noastră a reușit să câștige două puncte consecutive însă și o dată cu ele primul set. Al doilea a fost și mai dramatic, cu cele două jucătoare mergând cap la cap până la 7-8. Dodean țâșnește spre câștigarea setului dar Polcanova revine fantastic de la 10-8 și câștigă cu 10-12. Jucătoarea noastră a acuzat șocul de a fi scăpat printre degete cel setul precedent și l-a început slab pe cel de-al treilea. Austriaca a fost în avantaj permanent până la 7-10 dar sportiva arădeană explodează cu 5 puncte consecutive și duce scorul la 2-1 pentru ea. Al patrulea set a început tot cu jucătoarea echipei oaspete la timonă dar de la 3-6, Daniela egalează și se merge din nou cap la cap până la 9-8, când jucătoarea noastră face 12-8 și are 3 mingi de meci. Atmosfera este extraordinară în sală dar Polcanova rezistă presiunii și punctează de două ori. După un time-out necesar însă, Daniela revine și câștigă punctul de care avea nevoie, aducând entuziasmul în tabăra sa.

Celelalte două victorii au fost reușite de Camille Lutz, care a învins-o în primul meci al serii pe Suthasini Sawettabut (Thailanda) cu 3-1 și de Sarah de Nutte care a trecut în meciul al treilea, de Yulia Prokhorova, cu 3-0. Aceasta a fost a doua victorie, din tot atâtea meciuri, reușită de echipa franceză în Grupa D a competiției, precedenta fiind obținută în urmă cu o lună, în deplasare, cu 3-2, pe terenul echipei din Cehia, Moravsky Krumlow. Ultimele două meciuri ale Danielei și coechipierelor sale, sunt programate pe 2 decembrie în deplasare la Linz și pe 5 decembrie, pe teren propriu împotriva sportivelor de la Moravsky Krumlov. Cum din această grupă de 3 se califică mai departe primele două echipe, TT Saint-Quentin mai are nevoie practic de o singură victorie pentru a reuși calificarea.

În competiția internă, după 5 partide jucate, TT Saint-Quentin se află pe locul 4.

Cei care doresc să vadă înregistrarea meciului dintre Daniela Dodean și Sofia Polcanova, o pot face accesând acest link:  https://www.youtube.com/watch?v=8YqrLT3OKfQ

(foto: facebook/ttsq.fr)

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Recomandările redacției