Daniela Dodean scrie istorie şi în pandemie! Este semifinalistă în Champions League, alături de Metz TT

0
232
Dodean s-a duelat în 2012 cu nemţoaicele de la Eastside Berlin

Arădeanca Daniela Dodean-Monteiro este autoarea unei noi performanţe europene! Chiar şi în anul pandemiei Covid-19, jucătoarea de tenis de masă legitimată şi la CSM Arad scrie istorie în Champions League, unde a reuşit aseară calificarea în semifinalele competiţiei. Este rezultat istoric pentru echipa ei, Metz Tennis de Table (Franţa), care accede în premieră în penultimul act al celei mai puternice întreceri continentale la nivel de cluburi. Dodean face echipă în Hexagon cu compatrioata şi colega de naţională Adina Diaconu, cu asiatica Wu Jiaduo şi cu unguroaica Leonie Hartbirch. Liga Campionilor la feminin se dispută în acest an timp de doar o săptămână în sistem turneu, la Linz (Austria), acolo unde mâine vom afla deja noua campioană europeană. Cele 11 echipe participante au fost repartizate în trei grupe. Metz a nimerit în grupă cu Budaorsi (Ungaria), Girbau (Spania) şi Linz Froshberg (Austria), gazdă şi una din cele două favorite la titlu. La austriece evoluează şi cea mai bine clasată jucătoare română în ierarhia mondială, Bernadette Szocs. În primul meci din grupă, Metz a trecut cu 3-0 de Budaorsi, cu Dodean câştigându-şi meciul cu 3-1 la seturi în faţa sârboaicei Szabina Surjan. Diaconu şi Jiaduo au punctat şi ele pentru o victorie clară. În al doilea meci, franţuzoaicele au fost aproape să furnizeze surpriza şi să o bată pe Linz, dar gazdele s-au impus cu 3-2 la general.

Dodean şi Diaconu aduc Metz, în premieră, în careul de aşi!

Dodean a pierdut la mare luptă ambele meciuri jucate, 2-3 la seturi, cu Sofia Polcanova şi Maria Pesotska, în ultimul conducând cu 1-0 şi 2-1. Diaconu s-a impus în faţa celor două adversare cu 3-1, dar diferenţa a făcut-o înfrângerea unguroaicei Hartbrich, 1-3 cu Liu Jia. În meciul trei şi ultimul din grupă, Metz nu a stat la discuţii cu ibericele de la Girbau – Vic, câştigând cu 3-0. Dodean, Diaconu şi Jiaduo şi-au câştigat meciurile cu 3-0 la seturi, arădeanca impunându-se în faţa Gabrielei Feher. Calificată în fazele eliminatorii de pe doi în grupă, Metz a câştigat de două ori duminică, pentru o calificare istorică în semifinalele Champions League! A fost 3-2 cu Stavoimpex Hodonin din Cehia, cu Dodean şi Diaconu aducând două din punctele victoriei, ambele trecând cu acelaşi scor, 3-1 la seturi, de Solomiya Brateiko. A câştigat o dată şi Wu Jiaduo, 3-1 cu Natalia Partyka şi Metz era la o victorie distanţă de careul de aşi. Atins în cele din urmă aseară, cu victoria superbă în faţa ibericelor de la Cartagena, 3-1 la general.

Luptă pentru un loc în finală cu marea favorită

Dodean a disputat două meciuri, victorie cu Maria Xiao, 3-0 şi înfrângere cu Li Fen, 1-3. În această seară sunt programate cele două semifinale: Metz dă piept cu principala favorită la câştigarea trofeului, puternica Eastside Berlin (Germania), iar gazda Linz Froschberg (Austria) o întâlneşte pe Saint Quentin (Franţa), echipă pentru care în trecut a evoluat şi Daniela Dodean. Indiferent de rezultatul semifinalei, Metz obţine un rezultat excelent, istoric pentru club, iar arădeanca Dodean îşi mai adaugă în palmares încă o performanţă de pus în ramă. Nu este însă cel mai bun rezultat pentru arădeancă în Champions League, ea jucând finala întrecerii acum opt ani, în 2012, alături de austriecele de la SVS Strock. La fel ca şi acum, Dodean s-a duelat în 2012 cu nemţoaicele de la Eastside Berlin, câştigătoare la setaveraj în finală, după 3-2 şi 2-3 în cele două manşe ale ultimului act, conform CSM Arad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.