danaRevenită în circuit după o pauză competiţională survenită în urma operaţiei la genunchi, Daniela Dodean a avut o comportare bună la Campionatele Mondiale individuale de tenis de masă de la Paris, Franţa.
Nevoită să debuteze în 2013 la cel mai înalt nivel, arădeanca s-a oprit de fiecare dată în şaisprezecimi de finală. În proba de simplu, Dodean, locul 40 mondial, a trecut în primul tur de mexicana Yadira Silva cu 4-2 la seturi, după care a urmat meciul maraton cu rusoaica Polina Mikhailova, tranşat de Dodean cu 4-3. În şaisprezecimi, jucătoarea CSM-ului a pierdut în această seară, scor 2-4, în faţa puternicei jucătoare asiatice Shen Yanfei, locul şapte în lume, reprezentantă a Spaniei.
Dodean a fost cel mai aproape de optimi la dublu mixt, unde în pereche cu Adrian Crişan, a avut două mingi de meci într-un alt meci nebun, împotriva tandemului Cheung – Jiang din Hong Kong. Asiaticii au revenit de la 1-2 şi 2-3 şi s-au impus cu 4-3 la seturi şi 15-13 în decisiv. Dodean şi Crişan trecuseră în primele două tururi cu acelaşi scor, 4-0, de perechile Espen Ronneberg – Marte Aasebo (Norvegia) şi Yana Noskova – Mikhail Paykov (Rusia).
La dublu feminin, campioanele europene Dana Dodean şi Eliza Samara au debutat cu o victorie, trecând în primul tur cu 4-0 de perechea malaeziană Beh – Ng., dar au cedat dramatic în şaisprezecimi, în faţa tandemului Guan – NG din Hong Kong, scor 3-4 la seturi, după ce româncele au revenit spectaculos de la 0-3 la 3-3.
Îmbucurător este faptul că jucătoarea noastră a revenit cu bine în circuitul mondial, dar principalul ţel în acest an rămâne câştigarea aurului individual la Europenele din Austria, programate în octombrie.

Recomandările redacției