dansuriMai multe grupuri de dansatori de dansuri populare germane din patru zone ale ţării se vor întâlni, timp de trei zile la Arad, unde vor face schimb de experienţă în ceea ce priveşte dansurile tradiţionale germane şi dansurile altor minorităţi şi vor susţine un spectacol la ştrand.

Astfel, în perioada 23 – 26 octombrie, grupe de dans din Banat, zona Satu Mare, Transilvania și Suceava, se vor reuni la Arad, pentru a-și împărtăși, dansurile tradiționale și pentru a învăța împreună dansuri noi.

“Cei în jur de 150 de participanți vor învăța, la diferitele workshopuri, conduse de Călin Hanţiu, Hansi Müller, Alexandra Duma și Adrian Cosilcov, dansuri contemporane, square dance, dar și dansuri tradiționale ale altor minorităti naţionale”, se precizează într-un comunicat de presă al organizatorilor.

La festivitatea de încheiere a întâlnirii, tinerii vor prezenta publicului larg dansurile tradiționale din regiunile din care provin, dar și dansurile învățate împreună în cadrul evenimentului de la Arad, după care va urma un bal cu muzică live.

Festivitatea va avea loc sâmbată, 25 octombrie, la ora 16.00, în “CLUB 4U” din incinta Ştrandului Neptun și va fi deschisă tuturor celor care doresc să participe.

Întâlnirea grupurilor de dansatori este organizată de Federația Tineretului German din România împreună cu Cercul cultural Banat-JA România şi se află la cea de-a cincea ediţie.

Întâlnirea grupurilor de dans popular german este susţinută financiar de Ministerul Afacerilor Interne din Guvernul Federal al Germaniei și de Departamentul pentru Relații Internetnice al Secretariatului General al Guvernului României, prin Forumul Democrat al Germanilor din România.

Recomandările redacției