Dascălii arădeni se tem să revină în școli, după ce vaccinarea a fost amânată

0
391

Vaccinarea prioritară a personalului din învățământul arădean se amână pentru o dată care va fi anunțată  cel mai probabil în maxim două săptămâni, se arată într-un document transmis DSP-urilor din toată țara de către Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare împotriva SARS-CoV-2.  Amânarea fusese anunțată  fără detalii, de coordonatorul campaniei de vaccinare.

Nota transmisă  către DSP-uri face referire la verificarea numărului de doze de vaccin necesare la nivel local, reprogramarea persoanelor cu funcții esențiale, “prin grija STS”, începând de acum pentru data de 8 februarie, reprogramări în ordinea programărilor inițiale, precum și  includerea vaccinului Moderna în campania de vaccinare, din 1 februarie.

 Profesorii arădeni se tem să se mai întoarcă în clase, după ce s-a anunţat amânarea cu două săptămâni a imunizării  angajaţilor din sistemul de învăţământ. Cadrele didactice speră să se găsească o soluţie mai ales că pe 8 februarie, elevii ar putea să se reîntoarcă în bănci. În plus, s-a mai spus, că redeschiderea şcolilor va depinde şi de gradul de vaccinare din rândul angajaților din învățământ.

Dascălii din Arad vor fi nevoiţi să mai aştepte imunizarea. Decizia amânării a fost luată după ce s-a constat că nu sunt suficiente doze.

Între timp, autorităţile au decis să facă teste rapide în şcoli. Responsabili cu aceste testări, vor fi medicul şcolar sau asistenta instituţiei de învăţământ. Însă verificarea trebuie făcută și de către  părinţi, iar la cel mai mic simptom, copiii trebuie să rămână acasă.

Cu toate că stocul de vaccin este limitat, s-au dat asigurări că procesul de vaccinare pentru personalul din învăţământ se va face înainte de 1 februarie. Factorul determinant pentru decizia de deschidere a şcolilor este rata de infectare. ,,Vaccinarea fiecărui cadru didactic înseamnă o diminuare a ratei de răspândirii a virusului şi o creştere a ratei de siguranţă a elevilor”, a declarat ministrul Educaţiei.

Așadar, se amână cu 10 zile vaccinarea arădenilor care sunt angajați în învățământ.

Profesorii arădeni, au fost reprogramați la vaccinarea împotriva coronavirusului, începând din data de 28 ianuarie.

Se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1, în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie. Se decalează toate programările cu 10 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.