Dascălii arădeni, singurii din țară care au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca

0
462

Am vorbit zilele trecute despre faptul că mai multe  cadre didacțice din Arad, au refuzat vaccinarea, deoarece li s-a oferit vaccinul AstraZeneca, despre care se spune că ar avea foarte multe reacții adverse.

Ministrul Educației s-a declarat profund nemulțumit de atitudinea dascălilor arădeni.  „În toate celelalte 40 de judeţe plus Bucureşti nu a existat această problemă”. Sorin Cîmpeanu a făcut aceste comentarii, în contextul în care zeci de profesori din Arad au refuzat vaccinarea cu serul AstraZeneca.

„Campania de vaccinare în centrele dedicate persoanelor din învăţământ s-a făcut pe două categorii de vârstă, sub 55 de ani şi peste 55 de ani. Cei sub 55 de ani au fost vaccinaţi, în marea lor majoritate, cu AstraZeneca, cei peste 55 de ani cu Pfizer. Acesta a fost un lucru ştiut de la bun început. Doar în cazul Aradului a existat această problemă (au refuzat vaccinarea cu AstraZeneca , n.r)”, a declarat  Cîmpeanu, într-un interviu la Digi24.

Reamintim, faptul că profesorii arădeni au refuzat vaccinarea, deoarece s-a schimbat tipul de vaccin. Declaraţiile făcute de ministrul Educaţiei vin în contextul în care Sindicatul Democratic din Învăţământ Arad a anunţat, că zeci de profesori au fost reprogramaţi la vaccinare şi urmau să primească serul AstraZeneca, cu toate că iniţial fuseseră programaţi pentru serul Pfizer.

Ministrul Educaţiei a mai precizat că are încredere în dr. Valeriu Gheorghiţă, pe motiv că a adus argumente ştiinţifice şi medicale în favoarea tuturor vaccinurilor anti-COVID-19.

 „L-am auzit de multe ori pe doctorul Valeriu Gheorghiţă cu foarte multe argumente medicale, ştiinţifice, explicând că nu există motive de îngrijorare şi nu există diferenţe notabile între un tip de vaccin faţă de un alt tip. Eu îl cred pe Valeriu Gheorghiţă, nu am competenţe să judec, nu am pregătire medicală. Am posibilitatea să aleg pe cine cred, eu îl cred pe doctorul Valeriu Gheorghiţă. Sunt alţi colegi care nu îl cred”, a declarat Cîmpeanu, pentru sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.