Date oficiale actualizate privind situația răspândirii coronavirus în țară

0
478

UPDATE: Reprezentanții Prefecturii Arad informează că la nivelul județului Arad, conform raportării Direcției de Sănătate Publică Arad, în centrele de carantină erau cazate, în această dimineață la ora 9.00, 140 de persoane. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 792 de persoane.

Cadrele Inspectoratului Județean de Poliție, Inspectoratului Județean de Jandarmi, Direcției de Sănătate Publică și Poliției Locale efectuează zilnic activități de verificare a persoanelor aflate în izolare, în colaborare cu primăriile. În fiecare zi, situația persoanelor asupra cărora s-a instituit măsura autoizolării la domiciliu este adusă la cunoștința primarilor în vederea implementării și la nivel local a măsurilor de verificare și sprijin a persoanelor aflate sub acest regim.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Invervenției Arad continuă zilnic operațiunile de coordonare a deplasării organizate a persoanelor ce intră în țară prin punctele de trecere a frontierei de pe raza județului nostru, spre județele de domiciliu, persoane pentru care s-a instituit una din măsurile carantinării sau izolării la domiciliu odată cu efectuarea triajului din punctul de trecere a frontierei. De asemenea, echipajele structurilor județene ale Ministerului Afacerilor Interne continuă acțiunile de coordonare în teren, supraveghere și însoțire a coloanelor auto până la limita județului.

 

Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer). Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19. Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19. Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 129 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor. Totodată, Poliția a aplicat 520 de sancțiuni contravenționale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare sau carantină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.