Datorii amețitoare în contul Vasluiului, Adrian Porumboiu se face că plouă

0
405

porumboiuFostul finanţator al echipei de fotbal SC Vaslui Adrian Porumboiu afirmă că formaţia pe care a susţinut-o financiar timp de 12 ani ar fi plătit la bugetul de stat 15 milioane de euro, susţinând că nu este exclus „ca alţii să fi furat banii, fără a mai ajunge la stat”, iar aceştia trebuie să răspundă
După ce a renunţat la echipa de fotbal SC Vaslui în urmă cu un an şi jumătate, atunci când a cedat acţiunile preşedintelui clubului, Ciprian Damian, omul de afaceri Adrian Porumboiu susţine că suma de 30 milioane de euro, cu care Direcţia Finanţelor Pu­blice s-a înscris la masă credală, este „umflată”.
Potrivit fostului finanţator al Sporting Club (SC) Vaslui, clubul vasluian de fotbal ar fi achitat 15 mi­lioane de euro la bugetul de stat, în cei 12 ani de existenţă, dar că este posibil ca alţii să fi furat banii, fără a mai ajunge la stat. „Cu toate că nu este problema mea informaţia potrivit căreia SC Vaslui nu a plătit taxe la stat timp de 12 ani, este o min­ciună gogonată. Se poate verifica că clubul a plătit peste 15 milioane de euro la bugetul consolidat, iar dacă, între timp, alţii au furat şi nu au plătit banii la stat, să răspundă. Problema mea este că firmele mele au de încasat peste 18 mili­oane de euro şi încă nu întrezăresc pe care lume o să-i recuperez”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, fostul finanţator al FC Vaslui Adrian Porumboiu.
Omul de afaceri vasluian îi acuză pe cei care au administrat clubul după retragerea sa ca finanţator că „au pulverizat pur şi simplu clubul de fotbal”.
„În acel moment (n.r.- când Porumboiu a plecat de la echipă), clubul avea în patrimoniu jucători de peste 14 milioane de euro şi drepturi de încasat de la televiziuni de 2,5 milioane de euro. Ce s-a ales din sumele astea este zero barat. Cei care aruncă cifre umflate cred că vor scăpa de potlogăriile făcute la club”, a mai afirmat Porumboiu.
Reacţia omului de afaceri vine în urma publicării de către administratorul judiciar al clubului SC Vaslui a tabelului creditorilor la Sporting Club SA Vaslui, societate aflată în insolvenţă. Potrivit raportului de creanţe depus la Tribunalul Vaslui, cele mai mari datorii, respectiv 138 milioane de lei, sunt către bugetul de stat, în condiţiile în care clubul vasluian de fotbal nu ar fi plătit niciun leu la bugetul de stat în cei 12 ani de existenţă.
În total, la masa credală sunt înscrişi 46 de creditori, printre care Primăria Vaslui, Liga Profesionistă de Fotbal, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice, Poliţia Locală Vaslui, Serviciul de Ambulanţă Judeţean, Clubul de Fotbal Steaua Bucureşti, foşti jucători şi antrenori, bănci, firme de pază, precum şi societăţile deţinute de omul de afaceri Adrian Porumboiu.
După ce instanţa va aproba falimentul, administratorul judiciar va trece la identificarea şi vânzarea tuturor bunurilor şi creanţelor clubului vasluian de fotbal. Tribunalul Vaslui a admis cererea de intrare în insolvenţă a SC Sporting Club SA Vaslui, formulată de Finanţele Publice Vaslui şi una din firmele fostului finanţator al clubului, Adrian Porumboiu, în toamna anului trecut.
SC Vaslui a terminat sezonul trecut pe locul cinci în Liga I şi, din cauza problemelor financiare, nu s-a mai înscris în noul campionat nici măcar în liga secundă, acolo unde fusese retrogradată de Liga Profesionistă de Fotbal, după ce nu a mai primit licenţa tot pe fondul datoriilor înregistrate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.