Pe apele canalului de la Bascov s-au
desfășurat la sfârșitul săptămânii trecute
competițiile naționale și internaționale de kaiac-canoe. Acolo au avut loc ultimele două finale naționale din acest an, și anume Cupa României și Campionatul Național de Maraton. La aceste competiții au participat și sportivi pregătiți de profesorii Gheorghe Muscă și Claudiu Baboș Molnar, elevi ai Secției de Kaiac de la CSȘ Gloria Arad
„Două Medalii de Bronz pentru sportivul secției noastre de Kaiac la „Campionatul Național de maraton“ și la „Cupa României“ competiții desfășurate săptămâna trecută la Bascov! Astfel, Marian David, sportiv pregătit de prof. Muscă Gheorghe reușeste să urce pe podiumul de premiere atât la Campionatul Național de Maraton unde a câștigat medalia în proba de 10km cât și la Cupa României unde a urcat pe podium în proba de 200m! Felicitări tuturor!“, au transmis cei de la CSȘ Gloria Arad, pe pagina de Facebook.
La Cupa României, arădeanul David Marian a reușit să se claseze pe a treia treaptă a podiumului. Această competiție se desfășoară la o singură categorie și anume juniori până la 18 ani, la categoria kaiac simplu 200 metri. Iar la proba kaiac simplu 1000 metri arădeanul s-a calsat foarte aproape de podium, ocupând locul 4. La proba de kaiac fete 500 metri, echipajul format din Sara Abrudan – Csenge Okros, Anita Kocis și Iulia Aniti au obținut locul 6.
La cea de a doua competiție, Campionatul Național de Maraton, întrecere care a avut loc pe categorii de vârstă, sportivii din Arad au obținut următoarele rezultate: locul 3 la categoria kaiac simplu juniori 10 km, prin David Marian; locul 4 prin echipa de fete în proba de dublu, categoria cadete (7 km), locul 6 la simplu cadeți (7 km), prin Emanuel Marian; locul 7 la categoria simplu cadete, prin Sara Abrudan, locul 9 la categoria simplu junioare (10 km), prin Iulia Aniti.
 

Recomandările redacției