De 1 iunie copiii vor primi cadou un vaccin

0
487

S-au organizat maratoane de vaccinare în parcări, la primărie, la anumite instituții, iar acum, se pare că, de Ziua Internațională a Copilului, se dorește organizarea unui  astfel de maraton la nivel național, pentru vaccinarea adolescenților cu  vârste între  16-18 ani.  ,,Dacă vom avea și autorizarea pentru 12-15 ani, avem în plan și pentru ei această activitate”,anunță coordonatorii campaniei naționale de vaccinare.

Maratonul va fi organizat în perioada 31 mai -1 iunie pentru copiii cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, iar dacă până la acea dată Agenția Europeană a Medicamentului va aproba serul Pfizer pentru copiii între 12 și 15 ani, și aceștia vor putea fi vaccinați în cadrul maratonului, a anunțat  medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, la conferința de presă  de la Guvern.

Se dorește ca acest maraton  să funcționeze neîntrerupt cel puțin de 24 de ore, pentru a vaccina un număr cât mai mare de tineri, copii și  adolescenți. Aceștia trebuie  să se prezinte în centrele de vaccinare însoțiți de un aparținător, de tutorele legal, părinți sau bunici.

În zilele respective, 31 mai și 1 iunie, vor avea prioritate la vaccinare adolescenții,  în ideea de a da posibilitatea  să se vaccineze un număr cât mai mare de persoane.

Asociațiile de părinți estimează însă, că 60% dintre părinți nu vor să-și vaccineze copiii.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.