Vaccinarea copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani începe miercuri 26 ianuarie în centrele dedicate copiilor cu vaccinul produs de compania Pfizer BioNTech.

Imunizarea se poate realiza și fără programare, prin prezentare directă în cabinetele centrelor de vaccinare dedicate copiilor sau în cabinetele medicilor de familie care au solicitat doze pediatrice, pe tot parcursul programului de lucru.

Schema de vaccinare a copiilor cu vaccinul Pfizer este de 10 micrograme/doză (10 µg), la interval de 21 de zile. Administrarea fiecărei doze se efectuează intramuscular, similar celorlalte grupe de vârstă eligibile.

Programările pe platforma electronică au început pe 13 ianuarie, cu sprijinul Serviciului de Telecomunicații Speciale. Acest lucru  se poate face doar în centrele de vaccinare aflate în platformă cu denumirea P_Ped, prin intermediul conturilor părinților sau ale reprezentanților legali.

Un număr de 114.000 doze de vaccin de la compania Pfizer BioNTech au ajuns marți în România . Vaccinurile au fost livrate pe cale aeriană și au sosit pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca și Timișoara.

Recomandările redacției