De Buna Vestire, Poliţia Română s-a îmbrăcat în haine de sărbătoare

0
274

politie

 

Ziua Politiei Romane, care se sarbatoreste in fiecare an, la 25 martie, a fost prilej de sărbătoare şi pentru poliţiştii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Arad, în acest sens fiind fost organizate mai multe activităţi care să marcheze însemnatatea acestei zile.
După ce, luni, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad şi-a deschis porţile, prilej cu care sute de arădeni – foarte mulţi elevi şi tineri – au vizitat sediul Politiei, având posibilitatea să vadă „live” dotările logistice cu ajutorul cărora îşi desfăşoară activitatea oamenii legii.
De Buna Vestire, astăzi, în sala festivă a inspectoratului, a avut loc, în prezenţa prefectului, subprefectului, comandei Inspectoratului, ai şefilor de arme, dar şi ai reprezentanţilor unor instituţii cu care Poliţia colaborează, ceremonia avansărilor în grad, premierea celor mai buni poliţisti-sportivi şi câştigatori ai competitiilor sportive la fotbal, tir, tenis de masă, şah, organizate cu aceasta ocazie de către I.P.J. Arad si Asociatia Sportiva Arpolis, a poliţiştilor arădeni care au reprezentat instituţia, în misiuni internaţionale, precum şi cei mai pricepuţi jurnalişti la Cupa presei la TIR.
„Au fost premiaţi cinci poliţişti care au fost nominalizaţi la cele patru categorii pentru premiul de Politistul de onoare al judeţului. Astfel, la categoria Ordine Publică, a fost desemnat agent-şef Măcinic Flavius, la categoria Judiciar – inspector principal Trif Marius, la categoria Structuri de suport – sinspector Miclăuş Cosmin şi comisar Roman Mihaela, iar premiul special a fost acordat comisarului-şef Şimon Adrian Laurenţiu. În semn de preţuire a comunităţii din care fac parte şi o servesc poliţiştii, au fost acordate şi cinci diplome pentru spirit civic, una dintre ele fiind acordate unei familii de bătrâni care a găsit un portofel cu 1200 de euro pe care l-a predate poliţiei. De asemenea, poliţişti – ofiţeri şi subofiţeri – au fost înaintaţi în grad, atât înainte cât şi la termen”, ne declara comisar Camelia Tuduce, ofiţer de presă în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad.
Concomitent, pe platoul din Piaţa Avram Iancu, poliţiştii au pregătit arădenilor, şi nu numai lor, o prezentare a dotării şi tehnicii folosite în activităţile de zi cu zi, aici fiind expuse autoturismele din dotarea Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad (VW, Dacia Logan, autospeciala folosită de către Serviciul de Acţiuni Speciale, Laboratorul Criminalistic), iar poliţiştii de la SAS, „mascaţii”cum sunt ei cunoscuţi, au efectuat exerciţii demonstrative, de autoapărare şi intervenţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.