relatie_secret_cupluGândeşte-te bine înainte să-ţi răspunzi la această întrebare. Nu poţi răspunde cu o cifră, nici cu aprecieri de genul „multe” sau „puţine”. Pentru că, pur şi simplu, secretele nu folosesc aceeaşi unitate de măsură.
Există lucruri pe care este mai bine să le treci sub tăcere. De dragul tău, de dragul lui sau de dragul relaţiei voastre. E adevărat că un secret poate să se întoarcă împotriva ta când nici nu te aştepţi, dar uneori merită să-ţi asumi riscul. Sinceritatea absolută nu este o calitate care să ajute relaţia.

«Când facem dragoste, mă gândesc la altul»

Păstrează secretul ăsta pentru tine. Oricât i-ai explica tu că îl iubeşti şi întâmplător ţi-a venit în minte nu-ştiu-ce actor sau vecinul de la trei, se va simţi jignit şi poate chiar se va îndepărta de tine. Crezi că tu ai putea înţelege dacă ţi-ar spune că se gândeşte la o altă femeie când face dragoste cu tine? Probabil că nu. Acest mic secret nu e dăunător, atâta timp cât nu te întrebi cum ar fi ca schimbul să se producă şi în realitate. Când se întâmplă asta, pune repede frână şi revino la realitate. Dacă există o problemă în cuplu, discutaţi şi lămuriţi-o cât mai repede.

«Discut cu prietenele intimităţile noastre»

Fără doar şi poate, femeile au un apetit pentru discuţii mult mai mare decât bărbaţii. Începi să vorbeşti despre o reţetă de prăjituri şi, din vorbă-n vorbă, ajungi să povesteşti obiceiurile bărbatului tău dinainte de culcare, insatisfacţiile pe care le ai sau motivele certei din seara trecută. Dacă-i spui că prietenele tale ştiu amănunte din viaţa voastră intimă, s-ar putea simţi trădat. Aşadar, e mai bine să păstrezi tăcerea. Iar dacă prietena ta se dă de gol, explică-i că i-ai povestit situaţia respectivă în circumstanţe deosebite, nu pentru că aşa faci de obicei.

«L-am înşelat»

Ciudat – după ce-l înşeli, pe de o parte te rogi să nu afle, pe de alta ai vrea să-i spui chiar tu. În majoritatea relaţiilor, când intervine o astfel de aventură cuplurile se despart. Puţini sunt cei care, după ce au călcat strâmb, îşi dau seama cât de mult au greşit şi cât se iubesc de fapt. Dacă simţi nevoia să i te confesezi, probabil vrei să te răzbuni puţin pentru că nu ţi-a acordat suficientă atenţie şi să-i arăţi că poţi oricând să o iei de la capăt cu altcineva. Odată ce o vei face, nu vei mai putea şterge niciodată această amintire din memoria lui. Va începe să îl roadă gelozia şi, treptat, relaţia se va eroda. Mai bine închide acest capitol în sufletul tău şi, dacă îţi iubeşti partenerul, nu îl răni cu astfel de povestiri. Nu vei avea nimic de câştigat.

«Mi-am cumpărat o haină foarte scumpă»

Nu zi de zi, dar cel puţin o dată pe an se întâmplă să vezi un lucru deosebit, pe care vrei să ţi-l cumperi, chiar dacă e scump. Cu siguranţă îl meriţi, dar va fi greu să-i explici partenerului de ce a trebuit să cheltuieşti atâţia bani. O soluţie e să nu-i spui exact cât a costat. Dacă mai aveai tu bani puşi deoparte, pune din aceia şi spune-i că preţul a fost mai mic. De acum, când se va uita la tine şi te va vedea îmbrăcată cu noua haină va vedea cât de bine arăţi, iar nu cât de mulţi bani a costat.

«Nu vreau să afle câte kilograme am»

Dacă nu vrei să afle, e simplu – nu-i spune cât arată cântarul când te sui pe el. Bărbaţii nu se pricep să estimeze greutatea femeilor şi, de aici, pot interpreta greşit cifrele. El poate crede că o femeie trebuie să cântărească 50 kg şi, când va auzi că ai 70, i se va părea prea mult. Mai degrabă lasă-l să te „cântărească” din ochi, pentru că nu kilogramele sunt definitorii pentru felul în care arată o femeie, ci aspectul general.

Sursa: Unica.ro

Recomandările redacției