De ce e bine să fii super-matinal

0
348

Proverbul „Cine se scoală de dimineaţă departe ajunge” este cât se poate de real, însă cât de devreme înseamnă acest „de dimineaţă”, dacă majoritatea oamenilor se trezesc între 6.00 şi 7.00? Haideţi să vedem ce beneficii aduce deşteptarea la ora 5.00, scrie Click.
Specialiştii în managementul timpului au studiat acest aspect şi au ajuns la concluzia că cine se trezeşte cu „noaptea în cap”, în intervalul 5.00 – 8.00 reuşeşte să facă jumătate din lucrurile pe care le are de făcut într-o zi.
Uite câteva motive să devii mai matinal!
– Ai două ore la dispoziţie în care toată lumea doarme şi te poţi ocupa doar de tine! Apoi, vei putea să ai grijă de ceilalţi mult mai bine.
– Nu te deranjează nimeni cu telefoane, emailuri, sms-uri.
– Ai timp suficient să te reîncarci cu energie şi să te hidratezi înainte de a începe activităţile zilnice. Este indicat să bei apă la o temperatură mai mare decât cea a corpului.
– Poţi să faci sport şi să îţi porneşţi metabolismul astfel încât să ai energie încă de la prima oră. Sunt suficiente 15 minute pentru respiraţii profunde, stretching, genuflexiuni, câteva abdomene. Sau te poţi plimba în aer proaspăt 15-20 de minute!
– Poţi să îţi pregăteşţi şi să savurezi masa pe îndelete, fără să stai cu ochii pe ceas. Mai mult, ai timp să pregăteşti în linişte micul dejun pentru familia ta.
– Ai timp să te gândeşţi la ziua care tocmai începe şi îţi poţi stabili priorităţile.
– Poţi face ceva doar pentru sufletul tău la începutul fiecărei zile. Dacă ai un hobby, acesta este momentul potrivit pentru el, fie că este pictură, sculptură sau fotografie.
– Poţi pleca din timp la job şi să ajungi relaxat şi zâmbitor la birou. Cele 10 minute pe care ţi le iei de rezervă vor fi o investiţie mică pentru un beneficiu atât de mare.
– Poţi să lucrezi 1-2 ore ultraproductive pentru job fără să fii intrerupt, având un randament cel puţin dublu. Vei fi mult mai relaxat şi încrezător că vei termina tot ceea ce ţi-ai propus pentru ziua care începe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.