Dragoș Vasile, consilier la Consi­liul Concurenței a făcut o dezvăluire importantă legată de agricultură. Acesta a explicat de curând care este motivul pentru care România importă legume și fructe mai scumpe decâte cele autohtone.
Potrivit lui Dragoș Vasile, România importă fructe şi legume mai scumpe decât cele locale, deoarece producătorii români nu sunt dotați cu echipamentele necesare pentru a putea livra pe piaţă cantități solicitate.
„Una dintre problemele importante care preocupă statele membre se referă la preţuri. Se constată că, pe de o parte, sunt preţuri mari pentru consumatori şi, pe de altă parte, că sunt mici pentru fermieri. Este o problemă care e foarte preocupantă şi o îngrijorare temeinică”, a spus Vasile, într-o conferinţă pe teme de profil.
Potrivit lui Dragoș Vasile, Consi­liul Concurenţei a analizat piaţa şi a a ajuns la concluzia că, în România preţurile sunt mai mici decât media europeană.
„S-a constatat, printre altele, că majorarea preţurilor la produsele alimentare este sub nivelul din Uniunea Europeană şi, în prezent, preţurile noastre sunt cam la nivelul de 60% din media europeană, ceea ce este o situaţie bună”, a arătat acesta.
(S.S)

Recomandările redacției