cafea-cupluInfidelitatea este unul dintre subiectele studiate de ani de zile de către psihologi. Atât EI, cât şi ELE înşală deopotrivă, dar acum ne-am propus să vedem care sunt motivele pentru care femeile măritate calcă strâmb.
Unele femei caută dragostea. Altele o fac pentru sex sau pentru a-şi recăpăta încrederea în sine. Indiferent de motiv, infidelitatea nu este ceva nou, ci este studiată de zeci de ani. În 1953, potrivit unui studiu realizat de Alfred Kinsey, părintele sexologiei, 50% dintre soţi şi 26% dintre soţii au călcat strâmb până în 40 de ani. Tot psihologii au identificat mai multe cauze ale infidelităţii femeilor măritate.

Recăpătarea încrederii în sine

Femeile au nevoie să li se spună că sunt frumoase şi dorite, iar uneori se întâmplă ca bărbatul, odată căsătorit, să-şi schimbe comportamentul. Nu vrea să iasă la cină sau la film, nu e interesat de problemele de la job sau de dorinţele ei. Discuţiile lor se rezumă la cheltuielile casei şi la copii.

Răzbunare

Chiar dacă susţine că şi-a iertat soţul care a înşelat-o mai demult, cu prima ocazie care i se oferă, ea îi va plăti cu aceeaşi monedă. Se va simţi astfel răzbunată şi nu va avea remuşcări.

Puţin romantism

Ea aşteaptă în fiecare zi ca soţul ei să o curteze, să-i dea măcar un telefon, dar ajunge seara acasă şi vede aceeaşi faţă obosită. Când un coleg îi face un compliment, simte imediat că trăieşte din nou.

Sursa:  Unica.ro

Recomandările redacției