Oamenii din Arad au preferat în ultima perioadă să-și încălzească locuințele prin încălzirea în pardoseală, deoarece este un sistem economic, singurul sistem de încălzire mai ieftin ca investiție și consum decât central termică pe gaz cu radiatoare.Firma care oferă aceste performanțe se numește AMASS și este o companie dedicată pe soluții economice de încălzire.

Clienții AMASS care folosesc soluțiile de încălzire în pardoseală ajung la o medie orară de 10-12wh/mp energie consumată în perioada de iarnă. În plus, clienții AMASS beneficiază și de servicii gratuite de detectare a pierderilor de căldură cu camera cu termoviziune.

Înainte de a lua decizia de a instala încălzirea electrică în pardoseală, trebuie reținut un singur aspect, de altfel foarte important. Pentru ca sistemul să dea randament, reședința dumneavoastră trebuie să fie izolată termic. În caz contrar, sistemul de încalzire electrică în pardoseală nu va aduce economie în consum.Pereții, șarpanta, soclul casei, șapele trebuie izolate termic pentru ca toată căldura acumulată să poată fi stocată în anvelopa clădirii și a fi folosită exclusiv în interiorul casei. O casa izolată corect, fără să fie pasivă, are o pierdere de căldură pe verticala încăperii de 1°C la 1 m înălțime, astfel diferența între pardoseală și tavan n-ar trebui să fie mai mare de 3°C.   

Iată cu ce beneficii vine la pachet sistemul electric de încălzire în pardoseală, pentru cei care îl folosesc!

  1. Principalele avantaje ale acestor sisteme sunt investiția redusăși eficiența energetică. Investiția redusă se referă la faptul că sistemele electrice de încălzire în pardoseală au un preț de investiție cu 50% mai mic decât varianta clasică, centrala pe gaz cu radiatoare.În ceea ce privește eficiența energetică, oamenii din Arad care folosesc astfel de sisteme sunt extrem de avantajați. În cazul încălzirii electrice în pardoseală, puterea instalată este cu 30 % mai mică decât în cazul radiatoarelor (conform normativ), acest fapt influențează consumul dar și reduce investiția în panouri fotovoltaice, cele care produc independență energetică. De exemplu, pentru o cameră în care inițial era necesar un radiator de 1000 W, cu încalzirea în pardoseală este nevoie de doar 700-800W.
  2. O altă funcție a acestui sistem este inerția termică, funcție ce are capacitatea de a reține căldura și a o ceda treptat (exemple de sisteme cu inerție:  sobă versus șemineu sau radiatoare de fontă versus radiatoare de oțel).
  3. Dacă vă doriți un sistem de încălzire inteligent, atunci soluția este sistemul de încălzire electrică în pardoseală. Automatizarea cu funcții speciale din spatele programelor termostatelor AMASS reduce consumul considerabil. Funcțiile superioare ale termostatelor AMASS fac ca, de exemplu, sistemul să nu consume curent dacă este deschis geamul pentru aerisirea încăperii sau să învețe în timp să pornească doar cu câte minute sunt necesare înainte ca să ajungă la temperatura setată.
  4. Încălzirea electrică în pardoseală folosește resursa inepuizabilă, energia electrică, singura formă de energie care se poate produce în multe feluri ecologic și inepuizabil. Criteriile după care este ales un sistem de încălzire sunt în general independența energetică sau consumul redus. Deoarece încălzirea electrică în pardoseală le îndeplinește pe ambele, putem spune că acest sistem este ideal, mai ales că evoluția prețului de gaz a crescut de 4 ori în ultimii 15 ani, față de unitatea electrică.
  5. Sănătatea este cea care primează în viețile oamenilor, astfel că mulți cetățeni din Arad prefer încălzirea în pardoseală și pentru că nu le afectează sănătatea. Cum este posibil? În primul rând nu există curenți de aer, deci nu există diferențe de temperatură. În al doilea rând, se formează o mișcare diminuată a prafului, astfel că persoanele alergice la praf nu vor avea probleme.
  6. Confortul termic este un alt beneficiu adus de sistemele de încălzire electrică în pardoseală. Mișcarea aerului cald conduce la confort maxim termic pentru corpul omenesc. Specialiștii au descris astfel o curbă termică ideală pentru corpul omenesc. În funcție de unde este poziționată sursa de încălzire, plafon, pardoseală, radiator etc, fiecare sursă descrie o mișcare a aerului cald pe verticală, specifică. Curba termică rezultată pentru sistemul de încălzire în pardoseală este aproape perfect suprapusă peste curba termica ideală a corpului omenesc, ceea ce explică de ce ne simțim atât de bine într-o cameră în care avem încălzire în pardoseală, fără răceli și misacre de particule de praf.
  7. Întregul sistem este îngropat în șapă, permițând o decorare elegantă a încăperilor, mai ales cele cu suprafețe vitrate mari.Astfel, nu ocupă spațiu precum caloriferele sau alte sisteme, conferind spațiului eleganță și stil. De reținut este faptul că AMASS este singura companie care garantează și pardoseala pentru montajele efectuate.

Dacă sunteți în căutarea unei firme cu o vastă experiență în domeniul sistemelor de încălzire, atunci trebuie să știți că AMASS oferă astfel de soluții pentru locuințele din Arad, dar și pentru altfel de construcții. În plus, clienții AMASS beneficiază de garanție pentru 25 de ani, produsele fiind fabricate exclusiv în Danemarca.

Acum, în sfârșit, ca și în celelate țări europene, legislația din România începand cu 2018-2019 permite consumatorilor casnici să inducă vara surplusul de kwh produși de panouri fotovoltaice în rețeaua publică și iarna să fie compensați. În plus, este declanșat și programul Casa Verde care sponsorizează investiția în panouri fotovoltaice. Astfel, alegerea sistemului dumneavoastră de încălzire ia în calcul sistemele de încălzire care să vă permită, măcar parțial,  independență energetică cu un cost de investiție diminuat, obținut din coborârea necesarului de kw pentru casa dumneavoatră. 

Asadar, este mai avantajos, din multe puncte de vedere, să alegeți un sistem de încălzire prin pardoseală de la AMASS, în locul unui sistem obișnuit.

Recomandările redacției