În ziua de 19 decembrie, monitorizarea platformei de gunoi de pe strada Șezătorii a condus, încă o dată, la surprinderea unor persoane care au deversat deșeuri în afara spațiului autorizat.

Astfel, la ora 16:55, un echipaj de poliție locală aflat  în proximitate i-a surprins pe G.E.L., în vârstă de 24 de ani, respectiv pe H.L.C. în vârstă de 21 de ani în timp ce aruncau gunoaie în apropierea platformei. Contravenienții au fost sancționați cu amendă în valoare de 1.501 lei fiecare și, ulterior, au curățat locația sub supravegherea membrilor patrulei. De asemenea, Biroul de Protecția Mediului va verifica existența contractului privind deșeurile menajere cu operatorul autorizat la adresele de domiciliu ale respectivilor.

„Astfel de activități ce generează discomfort și chiar insecuritate cetățenilor survin destul de frecvent la o serie de platforme din Arad situate în proximitatea unor cartiere unde se înregistrează și alte acte de natură contravențională. Deoarece numărul de echipaje disponibile pentru surprinderea în timp util a făptuitorilor este limitat, Direcția Generală Poliția Locală Arad adresează locuitorilor rugămintea ca situații similare celei prezentate sau alte aspecte de încălcare a legislației de mediu să fie semnalate rapid, prin apelul telefonic gratuit la Dispeceratul DGPL – 0257-939, în vederea deplasării operative a unei patrule auto în locația vizată”, au transmis cei de la DGPL Arad.

Recomandările redacției