De două ori mai multe burse pentru elevii arădeni cu bani din bugetul local

0
441

Elevii arădeni au încă un motiv în plus să învețe bine anul acesta – Primăria Municipiului Arad propune dublarea numărului de burse acordate elevilor.
Proiectul de hotărâre care sta­bilește numărul și cuantumul burselor acordate în învățământul preuniversitar de stat din Municipiul Arad, pentru anul școlar 2018-2019, va fi supus votului în următoarea ședință de Consiliul Local Municipal. Acesta proiect prevede acordarea a nu mai puțin de 6.616 burse, față de 3.801 câte au fost acordate anul trecut.
Concret, este vorba despre 51 burse de performanță, 5.207 burse de merit, 145 burse de studiu și 1.213 burse de ajutor social. Repartizarea burselor pe fiecare unitate de învățământ se va realiza conform solicitărilor venite din partea unităților de învățământ.
Elevii cu performanțe deosebite la învățătură urmează să primească câte 90 lei/lună, bursa de merit este de 80 lei/lună, valoarea bursei de studiu este 70 lei/ lună, iar bursa de ajutor social este 60 lei/lună. 4.755.060 lei este valoarea totală a burse­lor care urmează să fie acordate în anul școlar 2018-2019, bani care provin din bugetul local.
Acordarea de mai multe burse este o propunere excelentă, dar rămâne de văzut dacă aceștia vor avea profesori care să-i învețe, având în vedere că Primăria Arad se gândește numai la etalarea de merite pentru elevi pentru o poză și o descriere bună pentru public, în loc de a vedea toată ima­ginea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.