cluj_arenaEvidența a fost recunoscută și de unul dintre membrii Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal. „Lupta pentru promovare nu se dă numai pe teren în Liga a II-a, ci și la capitolul licențieri. Cluburile aflate în competiție încearcă să-și pună bețe în roate una alteia, caută slăbiciuni una la alta”, a admis Gheorghe Constantin, președintele executiv al UTA-ei.
Deocamdată, gruparea emblemă a Aradului a depus un prim dosar de licențiere care a fost admis în Comisia prezidată de Viorel Duru, însă mai există probleme ce trebuie rezolvate până la un răspuns final pozitiv. Cea mai arzătoare problemă ce a trebuit rezolvată până la 31 martie a fost desemnarea unui stadion pe care să-și dispute partidele de acasă. „S-au făcut multe de­- mersuri, atât la Federație, cât și la Primăria din Cluj, dar și din alte localități, pentru a obține un contract de închiriere pentru un stadion. Trebuie să îndeplinim unele criterii din dosarul de licen­țiere, iar arena din Arad nu corespunde, deocamdată, în acest sens. Săptămâna viitoare, vom avea o întâlnire pe acest subiect cu oficialitățile locale, care, dacă vor înțelege că e necesar să aducem modificările necesare stadionului nostru, vom putea să jucăm fără probleme la anul în Liga 1. Echipele nou promovate beneficiază de o perioadă de grație din partea Federației, totul e să începem lucrările de îmbunătățire a arenei noastre și, bineînțeles, să facem punctele necesare promovării”, a menționat fostul președinte al CCA.
Patronul „textiliștilor” a fost și mai direct, recunoscând că UTA a bătut palma cu oficialitățile din Cluj pentru eventuala închiriere a arenei pe care evoluează Universitatea. „Dacă vom îndeplini condițiile minime de licențiere, vom juca la Arad. De ce mai plătesc apoi chirie la Cluj, când banii aceia pot să rămână în club? Domnii de la Primăria Arad pot să rezolve problema. Deocamdată, eu nu am discutat cu nimeni de acolo.”, a punctat Adrian Marțian, care, pe de altă parte, este circumspect cu privire la demarerea lucrărilor de modernizare a arenei „Francisc Neuman” conform proiectului întocmit încă de acum trei ani de Primărie. „Suntem în România, vor fi 16–17 firme care vor să câștige lucrarea. Firma câștigătoare va fi contestată de fiecare dată și va trece anul. Eu m-aș bucura să se facă totul în 6 luni și ar putea să se facă dacă se dorește. Dacă nu se dorește, va dura mult mai mult. Suntem în România, există o grămadă de interese. Să dea Domnul să se dărâme și să se construiacă, nu doar să se dărâme. Dar, până la urmă, să lăsăm deoparte aceste lucruri, datoria noastră e să jucăm și să dăm goluri”, a adăugat omul de afaceri clujean.
Cei doi „oficiali” ai arădenilor au abordat și un alt subiect delicat și, din păcate, împământenit în orașul nostru. „După ce am depus dosarul, unele persoane au depus contestații la adresa noastră. Chiar oameni din club, dar mă abțin să îi nominalizez. Stau și mă întreb de ce acești oameni, arădeni, nu au făcut acest lucru înainte să afle că avem dosarul depus? Vom rezolva contestațiile până la sfârșitul săptămânii, dar ce se întâmplă sunt răutăți cauzate de invidie. Multă lume se aștepta ca dosarul nostru să nu fie primit, dar uite că a fost”, a afirmat Constantin.
Din nou, Marțian a fost mai concret decât mâna sa dreaptă de la clubul arădean, recunoscând că unul dintre cei care a dorit să-I facă rău „Bătrânei Doamne” a fost portarul Mădălin Sma­randa. „Persoane care sunt în club au depus contestație să nu primim licența. Asta e răutate. Toată lumea sus­ține că vrea să ajute clubul, dar numai stranierii fac ceva concret. În tot acest timp, cei din Arad, chiar din club, spun tot timpul că iubesc UTA, dar vor să ne îngroape. Pe Smaranda nu l-am văzut în viața mea, dar îi transmit că dacă iubește clubul să vină înapoi, să vedem ce poate, să demonstreze că este fotbalist. Nu doar Falub decide la clubul acesta. Dar, vă pot asigura de ceva. Noi facem totul cu inimă curată, fără niciun pic de interes”, a explicat șeful „alb-roșiilor”.

Recomandările redacției