An de excepție pentru Old Boys: dueluri cu Galata, Belodedici în tricoul alb-roșu, utiștii jucând rugby și handbal

0
340

uta-kossen De la superbele meciuri dintre Alpii Austrieci până la întâlnirea cu Sandu Boc și Miodrag Belodedici ori combinațiile fotbal – handbal – rugby, vete­ranii fotbaliști ai Aradului pot privi zâmbind către anul care s-a încheiat de două zile. Old-boys-ii strânși în jurul lui Gyuri Vaczi și al celorlalți fotbaliști de legendă ai Aradului au avut parte de un 2014 cu clipe memorabile.
La începutul verii, UTA entuziasma la Kossen, turneul organizat în orășelul austriac de fiecare dată în preajma Rusaliilor. Trupa alb-roșie s-a reunit acolo cu vechi amici (Sandu Donciu, mijlocașul anilor 60, Korek, Mulroth, Neagu sau Cristi Luca) și pe teren a făcut spectacol. UTA a fost oprită în semifinale de o Galatasaray Istanbul plină de fotbaliști care au respirat aer tare în Cupele Europene sau în echipamentul naționalei Turciei.
Sfârșitul toamnei a adus în Polivalenta arădeană câteva nume grele din fotbalul românesc, cu ocazia Memorialului Iosif Petschovsky. Întăriți cu Miodrag Belodedici, singurul român care a câștigat Cupa Campionilor Europeni cu două echipe diferite, utiștii au jucat cu „Prietenii lui Sandu Boc”, bihoreanul avându-i pe Iosif Rotariu sau Romulus Buia drept principale vârfuri de lance. Iar în tribună, lângă Domide, Biro, Axente, Metskas, Cura și ceilalți a fost Paul Popovici, fundașul stânga al UTA-ei din timpul meciurilor cu Setubal și Tottenham.
Cu două zile înainte de Crăciun, familia alb-roșie s-a întâlnit încă o dată, pentru a-și aminti de Ladislau Brosovszky. Golgeterul UTA-ei din toate timpurile a fost comemorat într-un spirit care a amintit de trecut mai puternic ca niciodată, împreună cu rugbiștii și handbaliștii de odinioară. Câte o repriză de fotbal a fost urmată de câteva minute de joc cu mingea ovală și cea de handbal și pulsul a crescut rapid. Și aici utiștii au avut bucuria unei revederi, cea cu Eugen Pojoni, fundașul anilor 60-70.
Și întâlniri frumoase au mai fost, cea cu „americanul” Mircea Leac, un nou triumf – al patrulea consecutiv – în Ungaria, la Oroshaza, invitația la aniver­sarea clubului Elore Bekescsaba, ori premierea de către FRF a lui Ioan Bogdan și Marcel Coraș pentru calificarea la Euro 84. Dar și clipe triste: 2014 a fost anul în care au plecat Puiu Tău­ceanu, Petru Șchiopu, Ioan Ciosescu, Iosif Erdei, toți purtători ai tricoului alb-roșu, în diferite perioade. Plus, o ultimă fotografie pe stadionul UTA-ei, așa cum l-am știut cu toții…
Au făcut ce au făcut dintotdea­una: fotbal, să ducă mai departe legenda, chiar dacă anii în care făceau spectacol în fața unor tribune pline sunt trecuți. Să le mulțumim și să ne bucurăm de spectacolul pe care ni-l oferă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.