De la Anna la Caiafa pentru 80mp de teren

0
499

Zilele trecute, a venit la redacția ziarului nostru, o doamnă, care ne-a povestit despre situația paradoxală în care se află de câțiva ani buni.

Mama dumneaei, Vatai Rozalia, femeie în vârstă de 76 de ani, a cumpărat un apartament la casă cu curte comună, având și 80 de metri pătrați de curte în posesie, pentru care doamna respectivă plătește impozit. ”Acest apartament la casă de pe str Mărășești nr 35, ap 5, primit de mama mea în urmă cu aproximativ 8 ani de la o familie de tineri care au întreținut o familie de bătrâni ce au locuit în acest imobil. Când mama mea a mers să vadă apartamentul, tinerii care l-au vândut, i-au zis mamei și i- au arătat că mai există un teren de 80 mp ce aparține de imobil,dar locul sigur nu i l-au arătat.

Apartamentul 5 si 5 A, care sunt lângă locuința mamei, sunt proprietate privată,nu sunt cumpărate cu legea 112 și nici cu ILLA.

De asemenea cei 80mp sunt tot proprietate privată dar de pe vremea comunismului, terenurile au fost luate de la proprietari și date în folosința statului”,ne spune doamna Otilia Crîsnic,fiica proprietarei apartamentului.

Ca să intre în legalitate, doamna a fost la primărie să ceară trecerea terenului din posesia statului în proprietate privată.

Mama a fost la primărie și a făcut cerere pentru a i se da înapoi terenul respectiv. Cererea i-a fost aprobată și terenul i-a fost înapoiat pe hârtie cu semnătura dlui Falcă.”,ne mai precizează doamna Crîsnic.

La un moment dat, proprietarii apartamentului de pe Mărășești, au dorit să știe exact unde sunt acești 80mp de teren pentru care plătesc impozit și au chemat topografii.

Când am vrut să chemăm să facă măsurători cu topograf, au zis că nu se bagă, toată lumea a întrebat de schița de apartamentare a curții.

Mama, când a mers la primărie să ceară schița curții, au spus că nu se mai găsește. Doamnele de acolo au spus că aceste schițe nu se mai găsesc fiind la cadastru. La cadastru a fost mama, ea fiind o persoană în vârstă cu probleme cardiace si se deplasează greu. Acolo i s–a spus că nu au această schiță”,ne povestește cu tristețe, doamna Crîsnic.

Femeia în vârstă a fost plimbată de la o instituție la alta, fară niciun rezultat, spre disperarea fiicei care nu știe cum să mai rezolve problema.

Vecinii mei s au extins în curte cu construcții și mama dorește să știe unde sunt cei 80 de mp în această curte. Deasemenea dorim să știm unde este această schiță pt că noi plătim impozit pe acest teren și este trecut în CF. Toate schițele trebuie să se afle în arhivă timp de 50 de ani, dacă nu mai mult. Nu se poate așa ceva , ca toate hârtiile să fie pe acest teren, dar faptic să nu existe.

Pe ce bază s- a semnat de către domnul primar și pe ce bază ne-a trecut în cartea funciară, dacă nu există o schiță”, spune în finalul discuției,Otilia Crîsnic.

Doamna Crîsnic nu-și dorește polemici cu nici o instituție a statului și nici cu vecinii. Singurul lucru pentru care luptă, este intrarea în posesie a unui bun pentru care plătește impozit statului, de ani de zile și să nu mai fie plimbată de la o poartă la alta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.