MuncăAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Arad a anunţat că sunt disponibile 731 de locuri de muncă în judeţ în această perioadă.

Cele 633 de posturi vacante din municipiu sunt variate, de la agenţi de asigurare pentru bănci, la muncitori necalificaţi pentru companii textile şi cofetari pentru hoteluri. Există, aşadar, de toate pentru toţi. Cele mai căutate locuri de muncă sunt de confecţioner-asamblor articole din textile, lăcătuş mecanic, manipulant mărfuri, montator subansamble, operator confecţioner industrial îmbrăcăminte, operator-maşini unelte semiautomate şi automate, sudor şi şofer autocamion. Majoritatea ofertelor sunt pe perioadă nedeterminată.

Restul de 98 de oferte de muncă sunt împrăştiate în localităţile din judeţ. Astfel, în Sebiş se caută un îngrijitor de clădiri, în Chişineu Criş există 50 de oferte pentru muncitori necalificaţi, în Lipova sunt căutaţi agenţi de voiaj şi şoferi autobuz şi autocamion, iar în Ineu, cele mai multe posturi vacante sunt de săpător manual şi confecţioner cablaje.

Momentan, rata şomajului în Arad este de 3,09%, conform AJOFM, ceea ce este o veste bună pentru judeţul nostru.

Daiana Dămăcuş

Recomandările redacției