De la deputat, Lucian Tipei a ajuns… debutant

0
254

Se vede treaba că cei patru ani de stat în Parlament nu i-au priit fostului deputat Lucian Riviş Tipei, care stă de ceva vreme la mâna primarului Falcă, cel care încearcă să-i găsească tot felul de angajamente. Dacă până acum s-a vorbit mult despre firmele de pază apropiate de fostul deputat, care câştigă contracte la pieţe, la ştrand, la aeroport şi alte instituţii aflate în cercul de influenţă al primarului Falcă, acum lui Tipei i se caută cu disperare un loc din care să ia şi el un salariu, o indemnizaţie ceva, să aibă şi omul cotizaţie la pensie şi justificare la o eventuală viitoare declaraţie de avere, dacă va mai fi cazul, ceea ce e greu de crezut după prestaţia din Parlament.
Ca fratelui Tipei să-i fie bine, Gheorghe Falcă face eforturi disperate, din câte susţine şopârlica noastră. Mai întâi, Lucian a fost băgat la CET în Consiliul de Administraţie, unde e cald şi bine, indemnizaţia auzim că e bănoasă, plus că sunt tot felul de avantaje. Spirituale, bineînţeles. Doar că funcţia de la CET nu-i ajunge unui reprezentant de marcă al comunităţii care-l face, la patru ani, primar pe Gheorghe Falcă şi faţă de care Gogu Maxilar e mai dator decât faţă de Traian Băsescu poate. Aşa că, în ultimele săptămâni nu ştie ce să-i mai ofere Tipeiului ca să fie bine. Şopârlica noastră ne-a mai informat zilele trecute că Tipei ar fi fost propus de însuşi Falcă, în şedinţa PD-L, pentru un loc de europarlamentar. O propunere ce a stârnit zâmbete în şedinţa cu pricina şi râsete generale după şedinţă, la o terasă cunoscută din Arad, unde pedeliştii s-au distrat copios.
De data asta, şopârlica vine cu o ştire bombă, pe care noi am refuzat categoric să o credem, până când şopârla s-a jurat să i se taie coada dacă nu e adevărat. Cică fostul deputat Lucian Riviş Tipei, după o viaţă de muncă şi patru ani prin parlament, a ajuns… debutant. Nu în vreo orchestră, că nu-i place să cânte, eventual să asculte. Domnul Tipei a ajuns debutant la Primăria Municipiului Arad condusă de fratele Falcă, cel care are grijă de el chiar ca de un frate. Aşa că i-a găsit un post de inspector debutant. Acuma că Tipei nu va merge la lucru să stea de la 8 la 16, ca orice alt funcţionar public, este un lucru evident pentru toată lumea. Cert e că Gheorghe Falcă i-a făcut rost de acest post, într-o perioadă în care acelaşi Falcă ne povestea că trebuie să dea nu ştiu câte sute de angajaţi afară din Primărie. Uită că lucrurile nu stau chiar aşa şi, chiar dacă ar trebui să dea câteva sute afară, totuşi, un fost deputat al României merită şi el un post călduţ la Primăria Arad. Fie el şi de debutant. La o adică, toţi am fost debutanţi o dată. Unii mai devreme, alţii mai târziu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.