feies2Ca și băștinaș și fost suporter al echipei din Ineu, Gheorghe Feieș s-a bucurat de deznodământul barajului de la Alba Iulia, însă, pe de altă parte, primarul Sebișului recunoaște că va apărea o mică problemă după promovarea formației lui Abrudean. Cele trei grupări ce vor reprezenta Aradul în ediția următoare a Ligii a III-a sunt concentrate în 60 de kilometri, ceea ce înseamnă că – teoretic – fondul de fotbaliști din zonă va fi limitat. „Trebuie să admitem că în afara derby-urilor de pe gazon, pe care le-aș dori pline de fair-play și corectitudine, va exista și o anumită competiție între Sebiș, Pâncota și Ineu pentru unii jucători din județul nostru. Dar, mai știu ceva, că orice întrecere între doi sau mai mulți concurenți duce la progres, sper să se întâmple la fel și acum. Ca și fan al echipei orașului în care m-am născut și cu care mergeam în deplasări acum 40 de ani, m-am bucurat de victoria lor asupra Paleului. Dar, rămâne de văzut dacă promovarea lor va fi benefică pentru fotbalul din zona noastră”, a afirmat Feieș.
Dacă la nivelul băncii tehnice nu s-a luat încă nicio decizie, primul edil al orașului de pe malul Crișului Alb limi­tându-se la o singură remarcă: „Petcuț este prietenul nostru”, la nivel de lot lucrurile se mișcă puțin. Deocamdată, sebișenii s-au asigurat că fundașul Albert va continua și în sezonul viitor la Național și, din câte se pare, vor demara și o colaborare cu clubul Atletico. Dacă UTA II se va dizolva, gruparea condusă de Alexandru Meszar va avea de „plasat” mulți fotbaliști, iar Feieș spune că Sebișul îi așteaptă cu brațele deschise: „Suntem dispuși să promovăm jucători tineri și valoroși, să le dăm șansa să progreseze în cariera lor. Pentru sportul românesc și pentru țară, clubul nostru e dispus la orice fel de sacrificii”.
Între timp, Naționalul a mai renunțat la trei jucători, unul în fiecare compartiment. Botiș, Budur și Ivancea nu vor mai apăra culorile echipei și în sezonul următor, cât despre achiziții: „Suntem în negocieri cu mai mulți fotbaliști, când vom semna cu ei le vom și face numele publice. Ne mai concentrăm pe îmbunătățirea bazei sportive, iar în acest sens am achiziţionat recent o tabelă electronică pentru stadionul nostru. Nu uităm nici de echipa a doua, care a promovat în «Onoare» și căreia dorim să-i creăm condiții bune”, a adăugat Gheorghe Feieș.

Recomandările redacției