De la legile tâmpite, la resuscitarea haştagiştilor rezistenţi

0
330

După ce, la ordinul celor care îi stipendiază, atât din ţară cât şi, mai ales, dinafară, haştagiştii rezistenţi au stat o vreme în conservare, acum au revenit la viaţă. Câteva zeci de indivizi, care formează nucleul dur, au reuşit să adune din nou şi nişte naivi care chiar nu au de-a face cu ei şi i-au plimbat pe la sediile PSD şi PNL, să facă scandal împotriva Legii Carantinării şi Izolării, să ceară sus şi tare parlamentarilor celor două partide mari să nu voteze această lege. Văzând această redeşteptare a haştagiştilor, nu am putut să nu reflectez asupra opiniilor unei distinse doamne doctor, care spune că guvernul scoate pe bandă rulantă proiecte de legi tâmpite doar pentru a întinde la maximum nervii românilor şi a-i provoca să recurgă la turbulenţe. Ca exemplu, doctoriţa dădea acea idioată lege a mirosurilor, o tâmpenie cum rar s-a văzut, care dă dreptul oricărui organ decrepit să amendeze pe cine vrea pentru că şi-a făcut mici în curte. Iată că acum, când se dezbate şi votează Legea Carantinării şi Izolării, guver­nul a introdus în proiectul de lege un para­graf care ar deschide calea unor monstruoase abuzuri: carantinarea bunurilor susceptibile de a fi infestate cu coronavirus!
Ca norocul, senatorii din Comisia juridică au sesizat enormitatea şi au decis eliminarea ei din text. Asta nu înseamnă, însă, că furia împotriva intenţiilor necurate se va stinge, ci, dimpotrivă, va fi amplificată şi le va da protestatarilor iluzia că ei au fost cei care au impus eliminarea textului.  Fenomenul este extrem de periculos, pentru că se poate amplifica, după modelul bulgărelui rostogolit. De pildă, o cucoană scrie indignată, pe Facebook, că guvernul nu îi respectă dreptul la nesupunere civică! Să te cruceşti, nu alta, adică, guvernul şi statul trebuie să respecte dreptul tău de a nu respecta legile! Îţi stă mintea în loc, dar la ce altceva să te aştepţi după ce Klaus Von Werner, în mijlocul rezistenţilor, le spu­ne acestora că ei trebuie să facă legile în România, nu Parlamentul, nu Curtea Constituţională? Cum să mai pretindă Ludovic Întâiul ca oamenii să respecte legea, când el însuşi i-a îndemnat să nu se supună deciziilor Curţii Constituţionale?
Nu cred că guvernaţii sunt chiar atât de proşti încât să nu înţeleagă că prin ceea ce fac condamnă România la izolare, aşa că singura variantă care rămâne este provocarea cu bună ştiinţă a bantustanizării României, doar din calcul electoral şi din dorinţa de a urma ordinele venite de la Berlin şi Bruxelles. Cu cât creşte haosul, cu atât se înmulţesc argumentele instaurării unei dictaturi, a unui stat poliţienesc, care va avea toate pârghiile pentru a pune în practică planurile de transformare definitivă a României în colonie, piaţă de desfacere, teren de încercare, iar a românilor în cobaii Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.