ineu-jucu2Zi frumoasă pentru fotbal la Ineu, soare cald și peste 400 de spectatori în tribune, ingrediente pentru o partidă de calitate în liga a treia. Gazdele, chiar fără titularii Nicolau, Băd și Copil, accidentatul, Ungureanu și Petcuț, deja uitați pe malul Crișului, trebuia să câștige ca lase în spate coșmarul din Dealul Florilor din etapa trecută și să câștige moral pentru intermediara de marți. Oaspeții se considerau în grafic și abordau deplasarea de la Ineu la victorie având moral bun după ce au spulberat pe Zalău etapa trecută în fața a 800 de spectatori.
Partida început în forță, s-a luptat bărbătește pentru fiecare minge. În minutul 5, nefericitul Radu Popa a făcut henț în careu, iar lovitura de pedeapsă a fost transformată cu siguranță de  Gabriel Luca. Era 0-1. Ineuanii au ieșit la joc și, în minutele 25 și 35, au ratat două două mari ocazii prin Vasilică Georgiu. Mai întâi, mijlocașul a tras pe lângă din 16 metri, iar apoi a lovit cu capul o minge deviată de  Popa în gol, dar s-a apreciat poziție afară din joc spre disperararea jucătorilor și suporterilor echipei gazdă. S-a jucat un fotbal de calitate în Țara Zărandului, ambele echipe fiind bine pregătite fizic și tehnico-tactic.
Repriza a doua a debutat cu o fază șnur a ineuanilor, iar vârful de lance, Alin Drăgan, a fost oprit neregulamentar în careu. S-a arătat punctul cu var, iar Iambor a restabilit egalitatea: 1-1 (min. 51).  Jucu au găsit resurse să contraatace și a făcut-o bine. În minutul 65, nou intratul Suciu a trimis din plonjon cu capul pe lângă stâlpul din stânga al porții lui Rusu. Ultimul sfert de oră a aparținut ineuanilor, însă oaspeții s-au apărat bine. Neobosiții Iambor și Georgiu s-au găsit la construcția unor atacuri, însă Drăgan a fost blocat în ultimul moment la 15 metri de poartă. Au mai fost și șuturi de la distanță, însă Ursu a ferecat poarta până la final. Scorul a rămas neschimbat, iar Unirea Jucu a izbutit să nu plece cu mâna goală din a doua deplasare în județul Arad.
Formații:
CS Ineu: Rusu, Tătar, Bier, Bilia, Suslak, Covaci (Talpaș), Popa (Cornea), Iambor, Francescu, Georgiu, Drăgan. Antrenor: Adrian Abrudean
Unirea Jucu: Ursu, Bărbos, Mureșan, Mocan, Avram, Danciu, Gădălean (Mănășturean), Grigoroșcuță, Matiș (Fl. Pop), Luca, C. Pop (Suciu). Antrenor: Daniel Sima.
Arbitri: Liviu Bălăcescu (Timișoara) – Gheorghe Bologan (Ștei), Călin Putyer (Oradea). Observatori: Nicușor Asandei (Reșița), Ilie Dumbravă (Timișoara).
S.A.

Recomandările redacției