Din weekend, de pe Aeroportul Internațional Arad au fost reluate cursele spre una dinte cele mai îndrăgite destinații – Antalya. După cum au anunțat autoritățile, cei doi operatori de turism, Prestige Tour şi Christian Tour, vor avea câte o cursă săptămânală între Arad şi Turcia.
Prima cursă a fost chiar pe 1 iunie, urmând ca arădenii să beneficieze în fiecare miercuri – Chris­tian Tour, începând cu 13 iunie şi în fiecare vineri cu Prestige Tour – de curse spre şi dinspre Turcia, până la jumătatea lunii septembrie. „Reluarea curselor estivale de pe Aeroportul arădean dovedeşte că această colaborare este benefică pentru toată lumea: pentru arădeni, pentru Aeroportul arădean, pentru operatorii de turism, dar şi pentru partenerii turci. Dacă anul trecut se putea spune că experimentăm aceste rute, anul acesta este cel al consacrării. Sunt convinsă că şi alţi operatori vor fi interesaţi de Aeroportul arădean, având ca reper cursele spre Antalya”, a spus Claudia Boghicevici, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad. Gradul de ocupare pentru primele curse este 100 la sută.
„Din punct de vedere al serviciilor, Aeroportul Arad este pregătit să-şi întâmpine pasagerii astfel încât aceştia să se simtă cât mai confortabil şi în siguranţă. Pentru a preîntâmpina orice fel de incidente am efectuat inclusiv simulări, atât în ceea ce priveşte personalul cât şi tehnica”, a spus Ovidiu Moşneag, director Aeroportul Arad.
În 2017, în urma curselor Arad-Antalya s-a înregistrat un flux de 10.817 pasageri. În continuare, strategia Consiliului Judeţean este de a atrage curse spre Aeroportul arădean, pentru a valorifica potenţialul economic şi turistic al județului.

Recomandările redacției