transport ctpÎn scurt timp, transportul în comun îi va costa mai mult pe arădeni. Administraţia judeţeană a scos deja la transparenţă un proiect de majorare a tarifelor pentru transportul de persoane prin curse regulate, efectuat de Compania de Transport Public Arad. Vorbim de transportul public judeţean de persoane, scumpirile urmând să fie aplicate chiar de la 1 august.
Astfel, pentru o distanţă de 10 kilometri, biletul va costa 4,50 lei, abonamentul lunar urmând să scoată navetiştilor 100 de lei din buzunare, pentru o distanţă de 30 – 35 de kilometric, biletul va costa 10 lei, abonamentul pe o lună, 220 de lei, iar pe o săptămână, 78 de lei. Pentru o călătorie cu autobuzul pe o distanţă dublă, 70 de kilometri biletul va fi mai scump cu trei lei, adică va costa 13 lei, în timp ce abonamentul pe o lună va ajunge la 310 lei. La o distanţă de 95 – 100 de kilometri, arădenii care vor să călătorească în judeţ vor plăti 15 lei.
Tabelul cu tarifele la transportul public în judeţ, în funcţie de kilometraj poate fi consultat de orice arădean interesat. Proiectul privind ma­- jorările de tarife la serviciile practicate de Compania de Transport Public este disponibil pe site-ul la secţiunea „transparenţă decizională“. Cel mai probabil, proiectul de hotărâre urmează să fie supus votului în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean.

Recomandările redacției