OLYMPUS DIGITAL CAMERACu până la 10 procente ar urma să se scumpească preţurile biletelor de tren, de la 1 septembrie. Pentru rutele scurte, parcurse de trenurile Regio, majorarea va fi făcută prin rotunjirea tarifului la 50 bani sau la leu, prin creşteri cu valori cuprinse între 10 bani şi 50 bani, în timp ce pentru rutele lungi, la trenurile InterRegio (IR) scumpirea va fi de până la 10 la sută.
În ceea ce priveşte trenurile Regio, la clasa a II-a, costul unui bilet pe ruta Bucureşti – Ploieşti, Timişoara – Arad şi Satu Mare – Baia Mare va creşte de la 7,3 lei la 7,5 lei. La trenurile InterRegio, preţul plătit pentru un bilet la clasa a II-a va fi majorat pe rutele Bucureşti – Braşov şi Bucureşti – Constanţa de la 47 lei la 50,5 lei, respectiv de la 58,2 lei la 62 lei. Pentru un drum de la Bucureşti la Craiova, tariful va urca de la 58,2 lei la 62 lei, iar în cazul unei călătorii Bucureşti – Iaşi, un bilet va costa 94,5 lei, de la 85,7 lei cât este în prezent.
De la Bucureşti la Cluj-Napoca, un bilet la clasa a II-a într-un tren InterRegio va costa de la 85,7 lei la 94,5 lei, iar pentru un bilet de la Bucureşti la Timişoara un călător va plăti 105 lei în aceleaşi condiţii, de la 95,1 lei cât este în prezent.
Preţurile în cazul trenurilor InterRegio includ şi tariful de rezervare  loc  – 3,3 lei în prezent, respectiv 4 lei după majorare.
La trenurile Regio peste zona de 500 de kilometri se adaugă sume fixe de 20 lei pe zonă la clasa I şi 12 lei pe zonă la clasa a II-a, deoarece peste această distanţă nu există trenuri directe, iar tarifele acestor zone sunt folosite la calcule pentru alte oferte şi facilităţi.  Informaţiile furnizate de CFR au la bază un proiect de ordin al Ministrului Transporturilor pentru majorarea tarifelor pentru tranportul fe­roviar public de călători, publicat pe site-ul instituţiei.

Recomandările redacției