De luni, 10 români au fost plasați în carantină în județul Arad

0
880

Situația extinderii epidemiei cu coronavirus în Italia a început să afecteze tot mai mult România, astfel că, Aradul are pentru prima dată persoane aflate în carantină.

Potrivit informațiilor noastre, 10 persoane care se întorceau din regiunile extreme de afectate ale Italiei au fost plasate în carantină în județul Arad, până luni la orele serii. Autoritățile stabilesc pașii următori.

Cele 10 persoane au intrat în țară cu autocare, dar și cu mașini mici.  Au fost oprite la punctul rutier de trecere a frontierei Nădlac 2. Unele dintre cele 10 persoane se cunoșteau, în vreme ce între alții nu exista nicio legătură.

Persoanele nu prezintă suspiciuni și nici simptome deocamdată, dar pentru că vin din zona afectată a Italiei au fost plasate conform noilor măsuri urgente impuse, într-un centru de carantină din județul nostru. Acestora le-au fost prelevate probe pentru a se stabili dacă sunt infectate.

Reamintim că, accesul cetățenilor străini care vin în România din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, indiferent de mijlocul de transport folosit, este permis doar cu condiția obligatorie de a intra în carantină sau autoizolare, după caz. Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

Vom reveni cu amănunte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.