De luni arădenii îsi pot depune dosarele la ghişee

0
494

DGASPC Arad va prelua direct dosarele persoanelor din municipiul care doresc să depună documentele aferente încadrării în grad de handicap, începând de luni, 18 ianuarie 2021.

Programul de lucru cu publicul pentru Serviciul de Evaluare Complexă a Persoanelor Adulte cu Handicap, Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului și Serviciul Evidență și Plată Prestații Sociale, va fi următorul: luni-marți și joi între orele 08.30-16.00 și vineri, 08.30-13.30, toate aceste servicii funcționând în sediul secundar al instituției de pe strada Iustin Marșieu, nr.22 A.

 Persoanele cu dizabilități, sunt informate că documentele în vederea eliberării unui certificat de încadrare în grad de handicap sau obținerea de facilități pot fi, în continuare, trimise și prin poștă și/sau scanate, prin email. Opțiunile persoanelor cu dizabilități (cereri pentru obținerea rovinietei, acorduri, cereri și solicitări pentru eliberarea cardului european de dizabilitate etc) pot fi transmise prin mandat poștal, cu confirmare de primire sau prin e-mail.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad atrage atenția că aceste măsuri se aplică doar beneficiarilor de pe raza municipiului Arad, depunerea directă la ghișeu nefiind valabilă pentru beneficiarii din județ, aceștia depunând în continuare documentațiile la sediul primăriilor de domiciliu, conform Hotărârii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență nr.68 din 03.11.2020.

DGASPC Arad reamintește că pentru a facilita și depunerea online adresele de e-mail care pot fi folosite de persoanele cu dizabilități sau de aparținătorii acestora din județul Arad, precum și de autorități, pentru transmiterea, în format electronic, a dosarelor de încadrare în grad de handicap sunt următoarele: pentru dosare copii cu dizabilități: sec_copii_ar@dgaspc-arad.ro, dosare adulți cu dizabilități: sec_adulti_ar@dgaspc-arad.ro, iar pentru plată prestații sociale: prestatii.sociale@dgaspc-arad.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.