De luni, circulă opt trenuri ale CFR Călători pe ruta Arad-Ineu-Brad

0
329

CFR Călători a introdus opt trenuri, începând de luni, 11 ianuarie, pe ruta Arad – Ineu – Gurahonț – Brad, dintre care patru pe  întreaga rută. Primele trenuri au început să circule pe această rută duminică, 10 ianuarie 2021.

Reamintim că CFR Călători va relua circulația pe ruta Brad – Gurahonț – Ineu, după ce un operator privat de transport feroviar de călători a renunțat la această rută.

Probele tehnice au fost efectuate vineri, 8 ianuarie 2021.

„Am încheiat cu succes parcursul de probă pe ruta Arad – Brad. În stații, ne-au așteptat foarte mulți cetățeni care nu au alt mijloc de transport în afara trenului pentru a se deplasa din localitatea lor, dar și primarii localitaților tranzitate. Este extraordinar să vezi bucuria oamenilor de a avea din nou trenurile CFR Călători, gândurile lor bune, sinceritatea și simplitatea cu care vin să–ți strânga mâna și să–ți împărtășească mulțumirea de a avea din nou legătură cu locurile lor de muncă, de aprovizionare, spitalele și școlile copiilor lor. Acum au trenul nostru care le va fi partener de încredere în fiecare zi, și trebuie să transmit la rândul meu mulțumirea și gândurile bune primite de la acești oameni, tuturor colegilor mei de la CFR Călători, dar și de la CFR Infrastructură, care au făcut posibilă într-un timp atât de scurt realizarea acestui proiect și achitarea de Obligatia de Serviciu Public pe care orice stat European si-a asumat-o față de cetațenii săi”, a declarat Dan M. Costescu, director general CFR Călători.

Trenurile vor fi formate din automotoare Desiro, cunoscute drept Săgeata Albastră, și vor circula în regim de tren Regio, cu tarife accesibile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.