De mărțișor, peste 1000 de elevi revin la cursurile on line

0
392

De la o saptămână la alta, se pare că se schimbă modul de desfășurare a cursurilor în județul nostru. Astfel că, de săptămâna viitoare peste 1000 de elevi din școlile arădene vor învăța din nou, on line. Inspectoratul Școlar Arad, ne prezintă situația scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ din municipiu și județ. Astfel, conform scenariului unu, cu prezența fizică la cursuri,  își desfășoară activitatea 249 de unități de învățământ, cu 23.023 copii și elevi. Conform scenariului doi,  își desfășoară activitatea 181 de unități de învățământ, cu 21.215 copii și elevi cu prezență fizică și 14.747 elevi on line, iar în scenariul trei  își desfășoară activitatea șapte unități de învățământ, cu 182 copii și elevi cu prezență fizică și 95 elevi on line. De asemenea, patru unități de învățământ își desfășoară activitatea în carantină, cu 1 087 copii și elevi on line.

UPDATE: Revenire situație Nădlac 

În urma evaluării analizei de risc a comunității din orașul Nădlac efectuată, ulterior stabilirii scenariilor pentru unitățile de învățământ, în temeiul art.12, alin 3 din Legea nr.136/2020 privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, coroborate cu prevederile art.3 din Ordinul Ministrului Sănătății nr. 1309/2020, privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu Sars-Cov-2, pe care DSP Arad a înaintat-o către INSP-CNSCBT, se avizează ridicarea măsurii de carantinare pentru comunitatea din orașul Nădlac, județul Arad.

Ca urmare a acestei măsuri de ridicare a carantinării orașului Nădlac, începând cu data de 28 februarie orele 22:00, situația scenariilor de funcționare ale unităților de învățământ din municipiul și județul Arad, se prezintă astfel:

–conform scenariului unu, își desfășoară activitatea 249 de unități de învățământ, cu 23.023 copii și elevi cu prezență fizică;

–conform scenariului doi  își desfășoară activitatea 181 de unități de învățământ, cu 21215 copii și elevi cu prezență fizică și 14747 elevi on line ;

–conform scenariului trei își desfășoară activitatea 11 unități de învățământ, cu 677 copii și elevi cu prezență fizică și 687 elevi on line.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.