În urmă cu două zile
v-am relatat despre candidatura mai mult decât surprinzătoare a unui medic de familie din Arad pentru un post de bracandier la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad. Medicul Adrian Dărăbanțiu a luat această decizie din motive financiare.
Ieri doctorul s-a trezit însă că dosarul i-a fost respins. Chiar dacă poate unii se gândeau că acesta nu va fi acceptat din cauză că este mult prea calificat pentru acest post, în realitate motivul a fost unul mai mult decât surprinzător.
Comisia de concurs a respins dosarul pe motiv că acesta nu a conținut o adeverință medicală cu avizul unui medic psihiatru, ci doar o copie a unui certificat medical. Conform normelor, adeverința predată de dr. Dărăbanțiu este ca valoare peste cea cerută de către comisie, deci nu ar trebui să fie nici o problemă. Mai mult, aces­ta a predat o copie a certificatului medical pentru că cei care au primit dosarul nu ar fi acceptat documente în original.
Contactat de ziarul nos­tru, medicul Dărăbanțiu ne-a spus că va contesta această decizie: „Deocamdată nu știu foarte multe despre această situație, dar cu siguranță că voi contesta decizia lor. Am la dispoziție 24 de ore”, ne-a declarat dr. Dărăban­țiu.
Termenul limită până la care se depun contes­taţiile este astăzi la ora 13. Rezultatul soluţionării contestaţiilor va fi făcut public vineri, 27 iulie. Pro­ba scrisă a concursului pentru ocuparea celor opt posturi de brancardier (pentru care s-au înscris 32 de candidaţi) va avea loc la 7 august, iar susţine­rea interviului se va desfășura pe 13 august.
Rezultatele finale ale concursului vor fi cunoscute la 17 august.
(I.P.)

Recomandările redacției